Hlavní obsah

UEFA potvrdila tresty pro Srbsko a Albánii za nedohraný zápas

Nyon

Odvolací komise UEFA potvrdila tresty pro Srbsko a Albánii za skandální zápas kvalifikace mistrovství Evropy, který zůstal nedohrán. Duel byl zkontumován ve prospěch domácích Srbů, zároveň jim však disciplinární komise odebrala tři body a uzavřela stadión na příští dva kvalifikační zápasy. Obě země navíc musí zaplatit pokutu 100 tisíc eur (asi 2,8 miliónu korun).

Foto: Jean-christophe Bott, ČTK/AP

UEFA potvrdila tresty pro Srbsko a Albánii za nedohraný kvalifikační zápas ME.

Článek

Konflikt v kvalifikačním zápase mezi Srbskem a Albánií

Souboj dvou balkánských zemí, mezi nimiž panují dlouhodobě vyostřené vztahy, byl 14. října v Bělehradě krátce před koncem prvního poločasu předčasně ukončen za bezbrankového stavu. Utkání totiž narušil dálkově řízený dron s vlajkou Velké Albánie - části Černé Hory, Srbska, Makedonie, Řecka a celého Kosova, které albánští nacionalisté považují za území náležející Albánii.

Když jeden ze srbských hráčů zástavu sundal, vrhli se na něj dva albánští hráči a následně došlo k potyčce. Do ní se zapojilo i několik domácích fanoušků a jeden z nich udeřil židlí hostujícího Bekima Balaje, který působí v pražské Slavii. Rozhodčí Martin Atkinson poslal oba týmy do kabin, ale ani po téměř třičtvrtěhodinovém přerušení už zápas nezačal. Zřejmě proto, že Albánci odmítli pokračovat.

Reklama

Související témata: