Hlavní obsah

Bourák Krmenčík je zpátky, koho vzal z Plzně do reprezentace s sebou?

Praha
Aktualizováno

Zářijová mise Balkán právě dnes na srazu v Praze začíná. Dodatečnou pozvánku do české fotbalové reprezentace před zápasy kvalifikace o postup na mistrovství Evropy v Kosovu a Černé Hoře dostali útočníci Michael Krmenčík a Martin Doležal, záložníci Lukáš Kalvach a Ladislav Krejčí a obránce Stefan Simič. Kanonýr Krmenčík se do národního týmu kvůli dlouhému zranění kolena vrací téměř po roce, jediným nováčkem je jeho plzeňský spoluhráč Kalvach.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík hlásí návrat...

Článek
Fotogalerie

Čtyřiadvacetiletý plzeňský záložník Lukáš Kalvach je v nominaci na rozdíl od zbylých čtyř hráčů poprvé v životě. Pozvánku si vysloužil svými výkony v týmu českého vicemistra po nedávném přestupu z Olomouce. V minulosti nastupoval za reprezentační výběry do dvaceti a devatenácti let.

„Lukášovy výkony na začátku sezony nás zaujaly. V nominaci nemohl kvůli zranění být David Pavelka, a tak jsme se rozhodli právě pro Lukáše. Věříme, že to byla správná volba a že nám pomůže přiblížit se k postupu na mistrovství Evropy," říká trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Kalvach z Viktorie Plzeň během utkání 8. kola Fortuna ligy v Příbrami.

Mezi pěticí dodatečně povolaných hráčů byl původně obránce Ondřej Kúdela, který se ale z rodinných důvodů omluvil a k reprezentaci se nepřipojí.

Místo stopera Slavie tak byl povolán čtyřiadvacetiletý Stefan Simič. Obránce chorvatského Hajduku Split má na svém kontě jeden reprezentační start, když odehrál utkání v rámci turnaje v Kataru v listopadu roku 2017 proti domácímu výběru.

„Působil ve velkoklubu AC Milán, kde však nebyl příliš vytížen. V Chorvatsku se mu daří, máme na něj dobré reference,“ vysvětluje asistent Jiří Chytrý.

A odkud dorazí Schick…?

Otázkou je, s jakou klubovou příslušností na sraz dorazí Patrik Schick, který míří z AS Řím pravděpodobně na hostování s opcí do bundesligového Lipska.

„Patrik by měl dorazit dnes večer a doufáme, že už bude mít o svém klubovém angažmá jasno. I když nebyl v Římě příliš vytížený, v reprezentaci se s tímto handicapem dokázal v poslední době vždy vyrovnat," poukazuje Chytrý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články