Hlavní obsah

Dánský trenér Hjulmand řadí Schicka k nejtalentovanějším fotbalistům Evropy

Baku

Trenér dánských fotbalistů Kasper Hjulmand vyzdvihl týmovou i individuální sílu české reprezentace, s níž jeho svěřenci odehrají sobotní čtvrtfinále mistrovství Evropy v Baku. Útočníka Patrika Schicka, který na letošním šampionátu vstřelil čtyři góly, považuje za jednoho z nejtalentovanějších evropských hráčů.

Foto: Handout, Reuters

Dánský kouč Kasper Hjulmand má před zápasem s Českem obavy

Článek

"Mají několik špičkových individualit. Například Vladimíra Coufala nebo Patrika Schicka. Ten je podle mě jedním z největších evropských talentů současnosti. Také jsem ho sledoval v bundeslize," citoval Hjulmanda web UEFA.com.

Dánský kouč už dříve prohlásil, že by ve čtvrtfinále radši dostal Nizozemsko, které v osmifinále nečekaně prohrálo s Českem 0:2. Výběr trenéra Jaroslava Šilhavého považuje za hodně nepříjemného soupeře. "Jsou výborně trénovaným týmem s fantastickým přístupem a hrajou v opravdu velké intenzitě," ocenil Hjulmand.

Český fotbal na něj v poslední době udělal dojem. "Bude to obrovská výzva, protože nás čeká silný protivník. V posledních letech jsem českou reprezentaci s velkým zájmem sledoval. Stejně jako Slavii Praha v evropských pohárech," uvedl devětačtyřicetiletý trenér.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: