Hlavní obsah

Dobrá zpráva pro národní tým před EURO. Do Itálie se letí

Praha
Aktualizováno

Situace se mění prakticky každým dnem. Tak aspoň jedna dobrá zpráva potvrzující původní plány. Všichni členové české fotbalové reprezentace včetně 26 nominovaných hráčů měli na srazu před závěrečnou přípravou na EURO negativní test na covid-19. Mužstvo tak během dneška odlétá do Jižního Tyrolska, kde ho již večer čeká první trénink.

České hráče čekají na ME tvrdá opatření. Nejméně měsíc v bublině a spousta testů Video: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Oddechli si.Testy na covid-19 dopadly dobře, cesta na sosustředění je volná.

Fotbalové reprezentaci tak začíná dvoutýdenní příprava na EURO. V neděli večer se sešla v Praze a hned druhý den odlétá do Jižního Tyrolska. Oblast nabízí parádní podmínky pro přípravu fotbalových profesionálů, ale také třeba pro rodinnou dovolenou.

Zatímco basecamp během šampionátu přestěhovala reprezentace na poslední chvíli ze skotského Edinburghu do Prahy, soustředění před velkým turnajem je už přes rok napevno domluvené.

„Když jsme soustředění chystali, tak jsme zvažovali různé možnosti a byli se na několika místech osobně podívat, ale nakonec jsme se rozhodli pro Ski- & holiday area Gitschberg Jochtal, kde budeme mít ideální podmínky i potřebný klid na přípravu. Maximálně nám to tam vyhovuje," vysvětluje manažer reprezentace Libor Sionko.

Národní tým bude bydlet v hotelu Silena na kraji obce Vals. Pár metrů od hotelu bude mít dvě tréninková hřiště, takže odpadne jakékoliv cestování.

Těžké chvilky Jaroslava Šilhavého. Některým hráčům musí oznámit, že na EURO nejedou

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Hned 9. června mělo mužstvo vyrazit na EURO, ale nakonec zůstane v Praze. Skotsko totiž počítá s opatřením, že v případě jediného pozitivně testovaného hráče nebo člena realizačního týmu na covid-19 půjde do karantény celé mužstvo, ačkoliv UEFA Return to Play Protocol doporučuje pouze vyřadit daného člena do izolace. Skotové jako jediní nerespektují pravidla protokolu UEFA a mají přísnější opatření než všechny zbylé pořadatelské země.

Fotbalisté během soustředění sehrají v pátek v Boloni přípravný zápas s Itálií a v neděli se vrátí do Čech. Generálkou před ME bude 8. června domácí utkání s Albánií v Praze na Letné.

Národní tým bude během turnaje pobývat doma a k jednotlivým zápasům bude létat. První dva duely základní skupiny proti Skotsku 14. června a proti Chorvatsku 18. června mají reprezentanti odehrát v Glasgow, zbylý duel proti Anglii 22. června v Londýně.

Reklama

Související témata: