Hlavní obsah

Gól šampionátu je daný! Koukl jsem periferně na gólmana a práskl to tam, culí se český hrdina Schick

Glasgow
Aktualizováno

Skvělá trefa z půlky hřiště obletí svět, jasná věc. „Patrikův druhý gól je prostě pohádka. Gól šampionátu tak je daný, už se hráči nemusejí snažit,“ chválí Tomáš Souček spoluhráče Schicka za lahůdkovou branku. Česká reprezentace porazila v premiéře EURO domácí Skoty 2:0 a vykročila k postupu ze skupiny. „Strašně jsem se na úvodní utkání těšil. V hlavě jsem si ho předem přehrál minimálně třikrát,“ usmívá se Patrik Schick.

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

2:0! Patrik Schick oslavuje svůj gól z půlky hřiště...

Článek
Fotogalerie

Ustáli úvodní nápor Skotů. Měli nejen štěstí, ale také skvělého brankáře a parádního zakončovatele. Tak asi lze stručně charakterizovat klíč k úvodní klíčové výhře na šampionátu.

„Vývoj, jaký jsme očekávali. Přestáli jsme úvodní velký tlak soupeře, což byl klíč k úspěchu. Pak jsme začali víc hrát a dostávat se do zápasu, soupeř hrozil většinou delšími balony. Soupeř byl velice těžký. Jsem rád, že jsme se mu vyrovnali důrazem. Zakončení Patrika Schicka bylo úžasné, také Tomáš Vaclík byl vynikající, skvělý. Podržel nás a pochytal, co prošlo obranou," hodnotí pro ČT sport trenér Jaroslav Šilhavý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Schickova trefa z půlky hřiště byla lahůdková.

„Koukal jsem se, kde gólman stojí. Periferně jsem viděl, že je hodně vylezlý, práskl jsem to tam," culí se Patrik Schick, jak snadno brankáře nachytal. „A můj první gól? Věděl jsem, že Coufal dá balon dovnitř, našel jsme si ho před obráncem, zapadl za tyč..."

Tři body někdy stačí

Ve druhém duelu čeká národní tým Chorvatsko, ve třetím Anglie. Dávno před turnajem bylo dáno, že hned úvodní utkání může být pro případný postup zásadní.

Foto: Paul Ellis, Reuters

Válečníci Tomáš Kalas a Tomáš Vaclík slaví výhru.

„Šli jsme do premiéry jako tým. Věděli jsme, že v hned v prvním zápase hrajeme prakticky o všechno," líčí Tomáš Souček. „Vstup jsme zvládli, teď se musíme dát do kupy na Chorvaty," dodává záložník.

„Skvělý zážitek pro spoustu z nás. Věděli jsme, že vstup do turnaje je velice důležitý," přizvukuje brankář Tomáš Vaclík.

„Někdy stačí tři body, a jsme tam... Ale pro postup bude lepší další bod, abychom si byli jistí. Pokusíme se vyhrát i druhé utkání," plánuje kouč Šilhavý.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.