Hlavní obsah

Hrajeme s Čechy v Americe, hlásí Mexičané. Reprezentace zatím zápas nepotvrdila

Aktualizováno

Vše nasvědčuje tomu, že rok vyšperkovaný startem na EURO 2020 začne česká fotbalová reprezentace v Americe. Mexičané už dokonce ohlásili, že se s týmem kouče Šilhavého utkají 26. března ve Spojených státech v Charlotte. Národní tým ovšem dohodu nepotvrdil, o soupeři pro březnový tým se prý zatím stále jedná. Vedení FAČR nicméně již koncem roku avizovalo, že cesta za přípravou do Ameriky je jednou z možností.

Foto: Zdeněk Pavlis, Sport.cz

Hrdost mexických fanoušků na jejich národní tým je obrovská.

Článek

Fotbalisté Mexika loni porazili ve finále Zlatého poháru obhájce trofeje USA 1:0 a poosmé vyhráli mistrovství Severní a Střední Ameriky. Letošní program by měli začít přátelskými zápasy v Americe, 26. března v Charlotte s Českou republikou a 29. března v Dallasu proti Řecku, informuje americký zpravodaj španělského serveru as.com.

„Zatím nemůžeme nic oznámit a potvrdit. O soupeři pro březnový přípravný termín se stále jedná," shodli se v pátek na strahovské půdě FAČR manažer národního týmu Libor Sionko a tiskový mluvčí Petr Šedivý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo české fotbalové reprezentace před utkáním s Kosovem.

Pravdou je, že přesně před rokem oznámila Argentina, že se v březnu v Drážďanech utká s českou reprezentací. FAČR tehdy také informaci dementoval a pravdou bylo, že místo Argentinců se pak nároďák v daném termínu utkal v pražském Edenu s Brazílií...

Trenér Martino žádal lepší soupeře

Zpráva pocházející od Mexické fotbalové federace nicméně působí vcelku věrohodně. A třeba server soccerway.com už zařadil oba zápasy Mexičanů do termínové listiny.

Gibran Araige, reportér TUDN, dokonce přidává podrobnosti, že trenér Gerardo Martino není se soupeři pro americké turné spokojen.

Foto: Zdeněk Pavlis

Fanynka Mexika na světovém šampionátu v Rusku.

„Argentinský kouč chtěl hrát s týmy z Top 20 světového žebříčku, oba zápasy nejlépe na evropských stadionech. Mexická federace však nemohla jeho požadavek splnit, protože podle smlouvy musí sehrát určitý počet přátelských utkání ve Spojených státech. A tam se nikomu z nejlepší dvacítky žebříčku FIFA letět nechtělo," píše as.com.

Reprezentace má nového partnera

FAČR každopádně získala další prostředky pro přípravu na šampionát. Novým premium partnerem české reprezentace se stala společnost TCL. Druhý největší výrobce televizorů na světě se bude angažovat v několika oblastech a představil i ambasadora Pavla Horvátha.

Smlouva je uzavřena na dva roky až do konce kvalifikace na MS 2022, výše finančního plnění nebyla zveřejněna.

„Jsme moc rádi, že v portfoliu partnerů české reprezentace můžeme přivítat právě TCL. Těší mě, že s národním týmem chce spojit jméno tak velká společnost, která patří k předním světovým výrobcům elektroniky. Věřím, že půjde o úspěšné a oboustranně prospěšné spojení," pochvaluje si Martin Malík, předseda FAČR.

Reklama

Související témata: