Hlavní obsah

Italský reprezentant ve frustraci nakopl balón, trefil ale podavače míčů, který se okamžitě skácel k zemi

Atény/Praha

Během kvalifikačních utkání na EURO jde o hodně. A pravděpodobně si to uvědomuje i Nicolo Barella, reprezentant Itálie záložník Cagliari, jenž je podle listu The Sun v hledáčku londýnského Arsenalu. Tentokrát to ale s nasazením přehnal. V utkání mezi Itálií a Řeckem Barella po nepovedeném centru ve frustraci nakopl vší silou balón, prudkou ranou trefil podavače míčů a poslal jej k zemi.

Foto: Profimedia.cz

Záložník Itálie Nicolo Barella (v bílém) v souboji o balón s řeckým obráncem Sokratisem Papastathopoulosem (s číslem 19) během kvalifikačního utkání na EURO 2020 mezi Itálií a Řeckem.

Článek

Barella za stavu 0:0 vedl míč pokutovým územím Řeků. Těsně před lajnou se rozhodl odcentrovat, jenže zasáhl pouze bránícího hráče, od nějž se míč navíc odrazil zpět k Barellovi a za čáru.

Z nepovedeného centru tak nebyl ani roh. To Barellu frustrovalo natolik, že míč, který se odrazil od reklamního banneru, prudce nakopl. Jenže tvrdou ranou zblízka trefil malého podavače míčů.

Ten se okamžitě skácel k zemi. Italský záložník ihned pochopil, co provedl, neváhal ani vteřinu a k nebohému chlapci se rozběhl, aby ho objal a ujistil se, že bude v pořádku.

S nepříjemnou situací se ale Barella dokázal skvěle vyrovnat - za čtyři minuty vstřelil první gól zápasu. Italové během následujících deseti minut zápas rozhodli dalšími dvěma góly a utkání ovládli 3:0. Nyní je čeká další duel o EURO, tentokrát s Bosnou a Hercegovinou.

Reklama