Hlavní obsah

Opora, sparťan i slávista. Šilhavý doplnil nominaci na velké zápasy

Praha
Aktualizováno

Dodatečnou pozvánku do české fotbalové reprezentace dostali Vladimír Darida, Martin Frýdek a Milan Škoda. Doplní tak národní tým, který čekají kvalifikační zápas v Anglii a přípravné utkání proti Brazílii. Hlavní trenér Jaroslav Šilhavý zveřejnil většinu nominovaných jmen minulý týden. Těsně před pondělním začátkem srazu oznámil i poslední tři volná místa.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Koncentrovaný Vladimír Darida na tréninku národního týmu.

Článek

Opora se vrací. Dobrá zpráva pro národní tým na začátku náročné mise.

„Vladimír Darida je dlouhodobým lídrem našeho týmu a záleželo jen na tom, jestli stihne vyléčit zranění. Martin Frýdek předvádí dobré výkony ve Spartě, která na jaře zatím všechny zápasy vyhrála. A Milan Škoda je důležitým hráčem Slavie, které se daří nejenom v lize, ale taky v Evropské lize," vysvětluje kouč Jaroslav Šilhavý svou volbu dodatečně povolaného trojlístku.

Darida kvůli zranění stehna vynechal tři zápasy německé ligy. Minulý týden se ale vrátil do tréninku Herthy Berlín a o víkendu nastoupil na více než hodinu za juniorku. Střední záložník je nejzkušenějším členem současné české reprezentace, za kterou odehrál už 53 zápasů.

Frýdek patří k tahounům Sparty, která na jaře vyhrála všech šest ligových zápasů. Levonohý záložník nastoupil ve všech letošních utkáních v základní sestavě a dal jeden gól.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Slavie Milan Škoda po úvodním gólu svého týmu proti Slovácku.

Škoda je kapitánem Slavie, která ve čtvrtek postoupila přes Sevillu do čtvrtfinále Evropské ligy. Na jaře zatím dal dva ligové góly a dvakrát se trefil také v evropských pohárech proti Genku.

Česká fotbalová reprezentace zahajuje sraz, během kterého ji čekají dva výjimečné zápasy. V pátek 22. března nastoupí v Anglii, a zahájí tak kvalifikaci o postup na mistrovství Evropy 2020. V úterý 26. března ji pak čeká přípravné utkání v Praze proti Brazílii.

Reklama