Hlavní obsah

Prohra s Anglií bodla, Kamara dostal, co zasloužil

Praha

Skalp Anglie by byl parádní. Ale vyhrát skupinu a jít v osmifinále na Německo? Nešikovné. Fanoušci věří, že Nizozemsko bude v Budapešti přijatelnějším soupeřem. Lidový pohled nabízí také Fanda, který o sobě říká, že je nejupřímnější z fotbalových příznivců, samozřejmě s rudým srdíčkem. „Zázrak se nekonal, Wembley pro nás zůstalo nedobytné, postupujeme ze třetího místa. Ale při loterii letošního EURO těžko říct, jestli je to dobře, nebo špatně...“ přemítá náruživý fanoušek, který s vervou glosuje také EURO. Třetí díl si poslechněte v přiloženém videu.

Foto: Kirill Kudryavtsev, Reuters

Fin Glen Kamara (vlevo) v souboji s Belgičanem Jasonem Denayerem.

Článek

I bod by jim stačil k prvenství ve skupině. Když prohrávali, byli dlouho druzí. Nakonec je Chorvati v souběžně hraném duelu odsunuli až na třetí příčku.

„Každopádně úkol je splněn, postupujeme. A teď už čekám jen samá pozitiva a sociální jistoty," bere si Fanda na pomoc známou filmovou hlášku.

„Zápas s Anglií je vždycky svátek, ale podivný systém mistrovství Evropy, kdy bylo lepší spíš prohrát, nám v tom udělal trochu bramboračku," krčí rameny.

Zatímco národní tým se chystá na Oranje, nováček šampionátu už je dávno doma.

„Finsku jsem na jeho prvním EURO v podstatě fandil, i když je Kamara starej kok... Nakonec všechno dopadlo, jak se čekalo, takže za sto let zase na shledanou," poukazuje na to, že hráč, jehož nedávno „proslavila" kontroverze se slávistou Kúdelou, v jeho očích dostal, co zasloužil.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Více už v novém videu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.