Hlavní obsah

Reprezentace bude ve Wembley během fotbalového ME hrát před diváky na tribunách

Londýn/Praha

Dobrá zpráva pro fotbal! Anglie slíbila, že během základních skupin fotbalového mistrovství Evropy vpustí na stadion Wembley přesně 25 % kapacity stadionu. Do hlediště se tak podívá 22 500 diváků. Otevřené tribuny na EURO, podmínku UEFA pro neodebrání statusu pořadatelské země, už dříve garantovali Španělé, Nizozemci, Rusové, Němci a další. Česká reprezentace se v londýnském svatostánku představí v utkání proti domácímu celku 22. června.

Foto: Sport.cz

Londýnský fotbalový chrám ve Wembley, během základních skupin fotbalového mistrovství Evropy bude zaplněn z 25 procent.

Článek

Anglická Fotbalová asociace (FA) se na čtvrteční schůzce dvanácti hostitelských zemí EURO zaručila, že 25 % kapacity Wembley bude na zápasech základní skupiny D zaplněno, píšou britské Timesy.

Fanoušci na Ostrovech se na tribuny vrátí už 17. května, ovšem v maximálním počtu 10 000 bez ohledu na kapacitu stadionu.

Podle pravidel nařízených britskou vládou by se tak z počtu 22 500 diváků do hlediště nedostala ani polovina. Domácí stadion reprezentace Albionu ale získal pro EURO zvláštní status.

Jaká bude situace po skončení základních skupin zatím jisté není. Anglická Fotbalová asociace prozatím nezveřejnila plán, kolik příznivců vpustí na tribuny Wembley pro semifinálové duely a finále. Spekuluje se o poloviční kapacitě, tedy 45 000 fanoušků.

Zástupci hostitelských zemí museli informovat UEFA o plánovaném zaplnění svých stadionů do začátku dubna. Země, které by nemohly garantovat částečné naplnění hlediště, by riskovaly odebrání pořadatelství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Vladimír Darida zpracovává balon během utkáním Ligy národů proti Izraeli.

Španělsko už dříve přislíbilo, že na stadion San Mamés v Bilbau může pustit zhruba čtvrtinu kapacity 53 000. S 12 000 návštěvníky počítají v Amsterdamu. Fanoušci se na stadiony podívají také v Petrohradu, Kodani, Mnichově a Bukurešti.

Otázka ohledně glasgowského Hampden Parku, který hostí čtyři zápasy včetně duelů Česka v základní skupině D, zůstává zatím nezodpovězena.

Reklama