Hlavní obsah

Reprezentace se po třech letech vrátí na Letnou, zavítá i na Hanou

Praha
Aktualizováno

Kvalifikační zápas o postup na mistrovství Evropy proti Bulharsku odehraje česká fotbalová reprezentace 7. června v Generali Areně v Praze. O tři dny později pak Černou Horu přivítá na Andrově stadionu v Olomouci. Národní tým se na Letnou vrátí po téměř třech letech. Naposledy tam hrál v září 2016 proti Severnímu Irsku (0:0).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mužstvo české fotbalové reprezentace před utkáním Ligy národů se Slovenskem.

Článek

Kapitán národního týmu dostal možnost vyběhnout na domácím stadionu.

„Jsem opravdu nadšený, že jsme se domluvili právě se Spartou a Olomoucí. Letenské vedení nám v případě zápasu s Bulharskem vyšlo maximálně vstříc a v situaci, kdy ústřední roli v národním týmu hraje například Bořek Dočkal, věřím, že si i ryze letenští fanoušci přijdou na své," říká Martin Malík, předseda Fotbalové asociace ČR.

„Olomouc nás zase o pořadatelství požádala sama a v tomto případě jsem rád, že tak budeme moci být součástí oslav významného jubilea v historii tradiční klubové bašty moravského fotbalu," dodává Malík.

„Jsme rádi, že na Letné budeme hostit národní mužstvo. A věříme, že důležitou součástí týmu, který se představí v zápase proti Bulharsku na hřišti, budou i sparťané," doufá sparťanský generální ředitel František Čupr.

Hanáci dostali dárek ke stým narozeninám

Olomouc letos slaví sto let od založení klubu. I proto jsou zástupci Sigmy rádi, že česká reprezentace bude Černou Horu hostit 10. června právě na Andrově stadionu.

„Kvalifikační zápas skvěle zapadá právě do oslav stého výročí od založení klubu," pochvaluje si olomoucký marketingový manažer David Holly.

Těší se i trenér reprezentace. „Obě utkání pro nás možná budou klíčová v celé kvalifikaci. Proto věřím, že jak na Letné, tak potom v Olomouci nás ve velkém počtu podpoří fanoušci. A my je naopak potěšíme dobrými výkony i výsledky," přeje si Jaroslav Šilhavý:

O spuštění prodeje lístků bude asociace fanoušky včas informovat.

Reklama