Hlavní obsah

Udělám vše, abych nastoupil, slibuje kapitán Darida před osmifinále

Budapešť

Mají spoustu příkladů hodných následování. Pokud jde o památné bitvy s Nizozemskem, tak především strhující duel z šampionátu v roce 2004, který je dodnes považován za jeden z vůbec nejlepších v historii EURO. „Sledoval jsem ho doma. Druhý den ve škole jsme se bavili jenom o zápase,“ vzpomíná kapitán fotbalové reprezentace Vladimír Darida. Tehdy mu bylo třináct. Pokud se dá do pořádku po zranění z pátečního tréninku, povede národní tým proti Holanďanům v nedělním osmifinále šampionátu v Budapešti.

Komplikace před osmifinále. Pozdní odlet a zranění kapitána Vladimíra DaridyVideo: Sport.cz, UEFA

 
Článek

Jak byste v procentech vyjádřil naději, že nastoupíte?

Nechci spekulovat, uvidíme před zápasem. Jsem v péči lékařů a fyzioterapeutů a snažím se udělat vše, abych mohl nastoupit. Věřím, že to dobře dopadne.

Jaká v mužstvu před startem vyřazovací části panuje nálada?

Všichni se moc těšíme. Čeká nás velký zápas. Doufám, že bude vyprodáno a užijeme si to se vším všudy. I s dobrým výsledkem.

Páteční trénink fotbalové reprezentace, během kterého se zranil Vladimír Darida

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Kvůli poruše jste si nemohli v Budapešti zatrénovat. Změna programu byla pro mužstvo komplikací, že?

Nebylo to nejpříjemnější, ale zareagovali jsme dobře a rychle. Trénink jsme zvládli v Praze. Stihli jsme i krátký odpočinek a pak se přesunuli k zápasu druhým letadlem. Každý by si rád osahal hřiště, ale máme zkušený tým, zkušené hřiště. Tak věřím, že se s tím dokážeme vyrovnat.

Proti Holanďanům se reprezentaci většinou dařilo. V kvalifikaci na EURO 2016 jste je porazili dokonce dvakrát.

Moc se srovnávat nedá, kádry obou mužstev se v posledních letech hodně proměnily. Já bych si z posledních vzájemných zápasů vzal ideálně právě výsledek.

Bude pro postup klíčové, abyste proti zápasům ve skupinách přidali ofenzivní nadstavbu?

Důležité samozřejmě je, abychom hráli i dopředu. Klíčové bude, jak zvládneme držet balon, protože Nizozemsko velmi dobře presuje. Jejich represink po ztrátě míče je hodně silný. Když už ho překonáme, potřebujeme vymyslet v ofenzivě dobrou nadstavbu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: