Hlavní obsah

Vstupenky na EURO platí i příští rok, fanoušci je zároveň mohou vrátit

Praha
Aktualizováno

Fanoušci mají alespoň v něčem jasno. Vstupenky na EURO 2020 zůstanou platné i v příštím roce, na kdy byl šampionát kvůli pandemii koronaviru přeložen. Příznivci je zároveň mohou vrátit a zpět dostanou plnou cenu. Evropská fotbalová unie (UEFA) o tom informovala na svém webu. Účastníkem turnaje je také česká reprezentace.

Foto: Sport.cz

Oficiální míč mistrovství Evropy 2020 se jmenuje Uniforia.

Článek

Majitelé lístků mají tři možnosti, co v tuto chvíli se vstupenkami mohou udělat. Nechat si je na příští rok, vrátit je nebo ještě s rozhonutím počkat.

Fanoušci v souvislosti s ročním odkladem také dostanou možnost vstupenky kupovat - třeba právě vrácené lístky. O termínech bude UEFA teprve informovat.

Tři možnosti, co udělat se vstupenkami:
Pokud se fanoušci na šampionát plánují vydat i příští rok, vstupenky zůstávají v platnosti. V takovém případě není nutná žádná akce.
Pokud už teď vědí, že příští rok na EURO určitě nevyrazí, mohou lístky rovnou vrátit. A to přímo na stránkách UEFA (euro2020.com/tickets). První vlna vrácení vstupenek probíhá od 5. do 26. května 2020.
Pokud se rozhodnou až podle aktualizovaného rozpisu zápasů, mohou bez obav čekat. UEFA nabídne možnost vrácení vstupenek za plnou cenu i v další fázi, až nový harmonogram šampionátu zveřejní.

Všichni majitelé lístků od UEFA v předchozích dnech obdrželi nebo v nejbližší době obdrží e-mail s podrobnými informacemi. Ty jsou rovněž zveřejněné na internetových stránkách euro2020.com/tickets.

EURO je přesunuto na příští rok kvůli pandemii koronaviru. Nově se bude hrát od 11. června do 11. července 2021.

Rozlosování základních skupin zůstává stejné (pro Českou republiku ve složení Anglie, Chorvatsko a jeden z postupujících z play off Ligy národů), ale nový rozpis zápasů UEFA teprve zveřejní.

Reklama