Hlavní obsah

Z Camp Nou do reprezentace. Nováček je osmým slávistou pro Šilhavého

dos, zpSport.cz
Aktualizováno

Nominaci fotbalové reprezentace pro kvalifikační zápasy s Kosovem a v Bulharsku dodatečně doplnili záložníci Petr Ševčík, Lukáš Kalvach a útočník Martin Doležal. Nováček Ševčík je tak aktuálně osmým slávistou v národním týmu kouče Jaroslava Šilhavého. Češi si již v případě čtvrteční výhry v Plzni nad Kosovem mohou zajistit postup na EURO 2020.

Nominaci fotbalové reprezentace doplnilo trio Petr Ševčík (na snímku uprostřed v utkání proti Barceloně), Lukáš Kalvach, Martin Doležal.Video: Sport.cz

 
Článek

Sešívaní šlapou, v Lize mistrů sbírají jednu pochvalu za druhou. Petr Ševčík o sobě dal náležitě vědět i minulý týden na barcelonském Camp Nou, a tak ho premiérová pozvánka do reprezentace neminula.

„Ševča má formu, může hrát z prostředka i ze strany," poukazuje asistent trenéra Jiří Chytrý.

Pětadvacetiletý záložník je úplným nováčkem. Reprezentační trenéři Ševčíka v minulých měsících důkladně sledovali a při minulých nominacích figuroval jako náhradník. Teď se do národního týmu poprvé dostal. Olomoucký odchovanec působil v českých mládežnických výběrech od U16 po U21.

Doležal dostal přednost před Kozákem

Další záložník Kalvach byl na předchozích dvou srazech. Má za sebou také premiéru v reprezentačním dresu, když před měsícem nastoupil v přípravě proti Severnímu Irsku (2:3).

Nejzkušenější z trojice dodatečně nominovaných hráčů je útočník Doležal. Dostal přednost před sparťanem Liborem Kozákem. „Oba jsme v sobotu sledovali na vlastní oči v jejich vzájemném souboji v Jablonci. Pro Doležala rozhodla jeho typologie, je přece jen o něco pohyblivější, dokáže operovat na větším prostoru než Libor," vysvětluje Chytrý.

Jasné je, že kanonýr týmu Schick se místo reprezentace bude léčit v Lipsku. „Pokud jde o Patrika, byla jediná varianta. Že bude zdravý a klub ho uvolní, což se nestalo," dodává asistent.

Reklama

Související témata: