Hlavní obsah

Začátek snů! Češi vstoupili do EURO výhrou, Schick pálil, Vaclík čaroval

Glasgow
Aktualizováno

Fantazie. Čeští fotbalisté vstoupili do EURO v pondělí vítězstvím nad Skotskem 2:0 a v průběžné tabulce jsou v čele skupiny D před Anglií. Oba góly vstřelil útočník Patrik Schick, zvláště jeho druhá trefa byla parádní, skóroval totiž z poloviny hřiště. Velkou oporou byl i brankář Tomáš Vaclík. Na programu jsou v pondělí ještě zápasy Polsko - Slovensko (18:00) a Španělsko - Švédsko (21:00). Zápasy vysílá ČT sport, můžete je sledovat v podrobných online reportážích na Sport.cz.

Foto: Andy Buchanan, Reuters

Triumfátor Patrik Schick!

Článek
Fotogalerie

Pokud trenér Jaroslav Šilhavý řešil pozici brankářské jedničky, po utkání se Skotskem má jasno. V úvodním vystoupení totiž čaroval mezi tyčemi Tomáš Vaclík, udržel čisté konto a byl jedním ze strůjců vítězství.

Ústřední postavou pak byl bombarďák Patrik Schick. Ten chvíli před půlí poslal český výběr do vedení a po přestávce pečetil parádou z poloviny hřiště vítězství. V tabulce střelců šampionátu se zařadil na dělené první místo. Parťáka mu v čele dělá Belgičan Romelu Lukaku.

Fotbalové EURO - slupina D:
Skotsko - Česko 0:2
Branky: 42. a 52. Schick. Rozhodčí: Siebert - Seidel, Foltyn - Fritz (video, všichni Něm.). Bez karet. Diváci: 9844 (omezený počet).

V prvním utkání české skupiny už v neděli odpoledne vyhrála Anglie ve Wembley nad Chorvatskem 1:0.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Šampionát se poprvé v historii hraje po celém kontinentu v 11 zemích a Skotové mají výhodu domácího prostředí, v němž osmkrát za sebou neprohráli.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: