Hlavní obsah

Nová éra, stejná katastrofa! Španělé cupují fotbalisty za výbuch ve Skotsku

Španělská fotbalová reprezentace si prochází krušnými časy. Po neslavném konci v osmifinále na nedávném MS v Kataru, se tým pod vedením nového kouče Luise de la Fuenteho chystal odpíchnout k lepším zítřkům v kvalifikační fázi EURO. Po jasné výhře nad Norskem (3:0) ale přišel úterní výbuch na Ostrovech a prohra 0:2 se Skotskem. Španělský tisk za to nenechal na fotbalistech nit suchou.

Foto: Lee Smith, Reuters

Španělský kapitán Rodri během kvalifikačního utkání EURO proti Skotsku.

Článek

„Jaký je plán?" ptá se deník Marca na titulní straně středečního vydání s odkazem na skutečnost, že trenér De la Fuente vyslal do utkání v Hampden Parku tým pozměněný hned na osmi postech oproti vítěznému klání s Nory.

Jihoevropané v úterý marně hledali odpověď na dvě trefy hvězdného Scotta McTominaye a deník Marca připomněl, že pro domácí Skoty je senzační triumf nad Španělskem prvním vítězstvím od roku 1984.

Zatímco kapitán Rodri si po utkání stěžoval na nefotbalového soupeře a nepřízeň sudích, novináři z Marcy viděli chyby především v nekonzistenci týmu, jehož výkon označili z vulgární a nedůsledný. Titulní stranu provokativně a ironicky doplnili o slova nového kouče po utkání s Nory: „Hráčům jsem řekl, že toto je cesta."

„Španělsko nefungovalo v žádném směru a Skotsko mu zmalovalo obličej," nešetřil deník ostrou kritikou.

De la Fuente se stal prvním trenérem španělského nároďáku od roku 1991, jenž nezvládl venkovní premiéru, a deník AS výsledek označil za „ztroskotání v Glasgow". Podle španělských novinářů tým vinou změn postrádal tahouny.

Podle španělského deníku Sport týmu hodně uškodila absence barcelonského mládí v čele s odpočívajícím Gavim a zraněným Pedrim. "De la Fuente provedl osm změn a tým byl děravý v obraně. Jedinou hrozbou směrem dopředu byl Joselu," píše Sport.

„Nová éra, stejná katastrofa," napsal na titulní straně Super Deporte a prohru označil za „bolestivý náraz s osmi změnami".

Španělsko v kvalifikaci krom Norska a Skotska narazí na Gruzii a Kypr. Ještě před tím čeká tým z Pyrenejského ostrova letní play off Ligy národů, které De la Fuenteho družina odstartuje semifinálovým kláním s Itálií.

Reklama