Hlavní obsah

Varování pro Česko. Ostuda a velká frustrace, favorit se sbírá z těžké blamáže v boji o EURO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zažili nečekaný krach, který může být i zdviženým varovným prstem pro české fotbalové reprezentanty. Dánové po vítězném vstupu do kvalifikace o EURO proti Finsku (3:1) zamířili ke druhému zápasu do dalekého Kazachstánu, kde navzdory velmi dobře rozehranému zápasu utrpěli porážku 2:3. V zemi semifinalistů posledního evropského šampionátu dávají svým fotbalistům po nečekaném fiasku co proto.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Kazachstán slaví senzační výhru nad Dánskem.

Článek

„Dánské fotbalové fiasko v Kazachstánu," hlásí titulek listu Jyllands-Posten v článku o nečekané blamáži. „Ne, ne, ne. Dánská pohroma," napsal třeba Ekstra Bladet.

A není divu. Seveřané totiž vedli po 36. minutách už 2:0 a o dělbě bodů se zdálo být jasno. Jenže i tentokrát naplno sklapla pověstná Csaplárova past, hovořící o tom, že výsledek 2:0 po poločase mívá pro vedoucí tým fatální následky.

Což se také stalo. Dánům se hra na údržbu šeredně vymstila. Domácí se nadechli k obratu, který dokonal brankou na 3:2 Abat Ajmbetov.

„Jsem opravdu frustrovaný. Po gólu na 1:2 jsem se úplně rozsypali, neměli jsme správnou mentalitu. Jsem naštvaný, že jsme to neustáli," štvalo po porážce reprezentačního kouče Kaspera Hjulmanda.

„Je to ostuda. Musím si teď dát pozor na to, co řeknu. Nevím, co se s námi stalo, bylo to víc věcí, ale každopádně jsme nebyli dost dobří," nevymlouval se kapitán poražených Simon Kjaer v rozhovoru pro dánskou televizi TV2.

Selhání národního týmu pokazilo fantastickou osobní bilanci i dvacetiletému kanonýrovi Rasmusi Hjölundovi, který nasázel ve čtvrtek hattrick proti Finům a následně zařídil i oba góly v Kazachstánu.

„Po osobní stránce je to skvělé, ale zároveň teď cítím obrovské zklamání. Nemůžu si teď užít to, jak se mi daří. Z porážky jsem naštvaný, frustrovaný a zklamaný. Přitom to až do jejich kontroverzní penalty pro nás vypadalo dobře. Z porážky se musíme pořádně poučit, abychom příště už měli v zápase lepší charakter," dodal Hjölund.

Osud Dánů budiž varováním pro český reprezentační tým, kteří se dostal po páteční výhře nad Polskem do obrovské euforie. A i on se po povzbuzující výhře vydal na cestu na východ, kde na něj v pondělí čeká zrádný duel na hřišti podceňované Moldávie.

Reklama