Hlavní obsah

Pikantní los pro Plzeň. V osmifinále Konferenční ligy změří síly se Servette Ženeva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zajímavá konfrontace čeká v osmifinále Konferenční ligy na Viktorii Plzeň. Západočeši se poměří se Servette Ženeva. Se švýcarským vicemistrem se v základní skupině Evropské ligy na podzim utkala Slavia, která zvítězila 2:0 a 4:0. První utkání odehraje Plzeň 7. března v Ženevě, odveta bude na programu o týden později 14. března ve Štruncových sadech.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Útočník Tomáš Chorý patří nejen v této sezoně mezi hlavní opory Viktorie Plzeň.

Článek

Plzeň na podzim proplula základní skupinu Konferenční ligy zcela suverénně bez ztráty bodu a pouze s jedním inkasovaným gólem a zajistila si účast přímo v osmifinále. Mezi jejími potenciálními soupeři figurovaly třeba Ajax Amsterdam nebo Olympiakos Pireus, ale nakonec vyzve aktuálně druhý tým švýcarské ligy, který v prvním kole play off skolil Ludogorec Razgrad.

„Jsem spokojený. Naším tajným přáním bylo nedostat Záhřeb, což se splnilo. Myslím, že to je hratelný soupeř, ale určitě nás nečeká nic lehkého. Věřím, že na postup máme,“ pověděl pro klubovou televizi plzeňský záložník Lukáš Kalvach.

Servette se postaví českému celku už bez útočníka Chrise Bedii, jenž se na podzim trefil proti AS Řím a Šeriffu Tiraspol a v zimě přestoupil do Unionu Berlín. V kádru švýcarského mužstva zůstává urostlý útočník Enzo Crivelli nebo šikovný záložník Timothé Cognat.

Fotogalerie

Slavia si se Servette poradila, soupeře eliminovala. Je možné, že plzeňský trenér Miroslav Koubek se na postřehy kolegy Jindřicha Trpišovského zeptá.

„Los je super, nedostali jsme stejný klub jako ve skupině (Dinamo Záhřeb - pozn. aut.). Všichni jsme šťastní. Je to výzva, cílem je samozřejmě postup,“ zmínil útočník Viktorie Tomáš Chorý. „Chceme se podívat do Atén. Když projdeme do dalšího kola, ta cesta bude zase o něco sladší,“ dodal Chorý. V Aténách se 29. května hraje finále Konferenční ligy.

Západočeši vstoupili do jara velmi slušně, po remíze s Mladou Boleslaví zvítězili na Baníku Ostrava a na Bohemians.

Los osmifinále fotbalové Evropské konferenční ligy (první zápasy 7. března, odvety 14. března)

Servette Ženeva - Viktoria Plzeň

Ajax Amsterodam - Aston Villa

Molde - Club Bruggy

Saint-Gilloise - Fenerbahce Istanbul

Dinamo Záhřeb - PAOK Soluň

Štýrský Hradec (Jaroš) - Lille

Maccabi Haifa - Fiorentina (Barák)

Olympiakos Pireus - Maccabi Tel Aviv

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články