Hlavní obsah

Angličtí rowdies řádili, v Edenu tekla krev!

Kapitán fotbalistů Fiorentiny Cristiano Biraghi utrpěl v první půli finále Konferenční ligy v pražském Edenu krvavé zranění na hlavě poté, co ho příznivci West Hamu zasáhli z tribuny kelímkem. Kvůli této události se v prvním poločase několik minut nehrálo, třicetiletý obránce po ošetření a obvázání hlavy pokračoval ve hře.

Fanoušci West Hamu a Fiorentiny zaplnili Prahu a valí se na Eden Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Incident se odehrál ve 33. minutě. Několik příznivců Kladivářů nejprve hodilo kelímky na Nicoláse Gonzáleze, jimiž ho zasypali už ve čtvrté minutě. Biraghi se poté chystal rozehrát rohový kop, ani jemu se však kelímky nevyhnuly.

Třináctinásobný italský reprezentant divákům ironicky zatleskal a ukázal jim zdvižené palce. Samotní hráči West Hamu, včetně obránce Vladimíra Coufala, začali rozvášněné fanoušky uklidňovat.

Policie měla při potyčkách fanoušků v Praze plné ruce práceVideo: Forman, Aktu.cz

Po zhruba tříminutovém přerušení se pokračovalo. Navzdory předchozí nepříjemné zkušenosti se Biraghi ujal rozehrání rohu. Byl to však právě on, kdo po změně stran po hodině hry zahrál ve vlastním pokutovém území rukou a Saïd Benrahma nabízenou penaltou nepohrdl. Fiorentina sice o pět minut později vyrovnala, ale nakonec se z trofeje po výhře 2:1 radoval West Ham.

Reklama