Hlavní obsah

Chceme vyhrát skupinu, netají slávista Holeš. Začíná se těšit i na Ronalda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těšili se na los v Istanbulu, zvláště když ho měl v rukou Vladimír Šmicer. Slávistická legenda s přezdívkou Štístko je ovšem zklamala. Ambasador finále Konferenční ligy, které se odehraje v pražském Edenu, poslal sešívané do „balkánské“ skupiny s Kluží, Sivassporem a Ballkani. „Trošku jsme na něj nadávali,“ směje se kapitán Tomáš Holeš.

Tomáš Holeš se těší na Portugalce v čele s Ronaldem. Jsem odpočatý a připravenýVideo: Sport.cz

 
Článek

Přáli si nějakého atraktivního soupeře. Marně. „Mrzí nás, že tam není pro fanoušky úplně zajímavý tým, někdo s velkým jménem," vysvětlil trenér Jindřich Trpišovský, proč fotbalisté Slavie zrovna nejásají.

Jenže na druhou stranu, skupina by měla být hratelná. Sešívaní jsou velkým favoritem na postup. „Přesně. Jdeme do ní s cílem ji vyhrát," netají lídr týmu Tomáš Holeš.

Právě v Turecku, kde los proběhl, červenobílí skupinu začnou. Během úterního odpoledne odlétají ke čtvrtečnímu utkání na půdě Sivassporu. Na evropské scéně si zahrají skupinu pošesté za sebou. V Edenu všichni věří, že vydřený postup přes Čenstochovou byl klíčovým momentem sezony. „Kdybychom nezvládli postoupit, podle mě by se to na nás podepsalo. Psychika hraje velkou roli. Odrazili jsme se od základních principů Slavie, které nám na začátku sezony chyběly," přikyvuje Holeš.

Sivasspor vyhrál Turecký pohár, ale aktuálně je v lize až patnáctý. „V kvalifikaci byli neúspěšní se švédským Malmö, zápasy jsme viděli, stejně jako jejich duel s Besiktasem. Disponují kvalitními hráči, kteří hráli v Premier League nebo Ligue 1. Uvidíme, jaké bude jejich kolektivní pojetí, v defenzivě bychom je měli předčít a chceme přivézt tři body," avizuje na klubovém webu asistent Zdeněk Houštecký.

Na evropské soupisce pro základní skupinu Konferenční ligy nefigurují Srdjan Plavšič, Marek Icha, Jakub Hromada a Václav Jurečka, který stále léčí zranění způsobené v odvetě třetího předkola na hřišti Panathinaikosu.

Slavia bude favoritem, Slovácko doma uhraje body. Hodnotíme los Konferenční ligy v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Pokud jde o Holeše, zkušený záložník má před sebou ještě další výzvu, záchranu reprezentace v elitní divizi Ligy národů. Zakončí ji zápasem s Portugalskem a ve Švýcarsku. „Výhra doma by nám pomohla před posledním kolem venku. Jenže jsme viděli, jakou má Portugalsko sílu. Má světové hráče," uvědomuje si.

Z červnového srazu se omluvil, teď už vyhlíží Cristiana Ronalda. „Sleduju ho dlouho. Těším se na něj, bude čest si proti němu zahrát," usmívá se Holeš.

Reklama

Související témata: