Hlavní obsah

K jubilejnímu zápasu bez Pilaře. Jablonec přistál v Dánsku

Aarhus

Půl hodiny po poledni dosedl letoun s fotbalisty Jablonce i s jejich šéfem Miroslavem Peltou na ranveji letiště nedaleko Aarhusu, druhého největšího města Dánska. Ve čtvrtek v Randersu Severočechy čeká jejich jubilejní, desátý zápas v hlavní fázi evropské soutěže v klubové historii.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Jablonce se radují z gólu proti Randers v prvním vzájemném zápase. Ilustrační foto.

Článek

Dějiště světoznámé Shakespearovy hry Hamlet Helsingborg je od Randersu vzdušnou čarou přes sto padesát kilometrů daleko, a jabloneckým fotbalistům zítra půjde také „o bytí či nebytí" v Konferenční lize.

„Asi půjde o klíčový zápas. Určitě nám ohledně možného postupu ze skupiny hodně napoví," přemítal po přistání v Aarhusu při čekání na zavazadla mladý útočník Tomáš Čvančara, který před čtrnácti dny Randersu vstřelil dva góly.

Tým Petra Rady je zatím ve skupině D na druhém místě, dánský celek se však remízou 2:2 na severu Čech udržel v jednobodovém závěsu.

„Remíza by asi byla taky dobrá, jelikož bychom si Randers furt udrželi jeden bod za námi a měli bychom klid na další práci. Ovšem samozřejmě budeme chtít zvítězit, tři body by nám hodně pomohly. Prohra by byla komplikací, protože bychom je pak museli honit," doplnil Čvančara.

V severočeské výpravě chyběl Václav Pilař, který pyká za žluté karty. A doma rovněž zůstal zraněný David Houska a gólman Vlastimil Hrubý. Český tým našel azyl v Aarhusu. V půl sedmé večer ho čeká v Randersu na stadionu s kapacitou 10 300 diváků oficiální trénink.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň