Hlavní obsah

Kluci potřebovali energii. Jsme jiný tým než v Rotterdamu, těší se Trpišovský na bitvu s lídrem

Praha

Nabrali sebevědomí i sílu, a tak plánují udělat rozhodující krok k postupu do jarní fáze Konferenční ligy. Fotbalisté Slavie Praha ve čtvrtečním pátém pokračování skupiny E hostí Feyenoord Rotterdam, který je v čele skupiny a dosud neprohrál. Pražany navíc straší nevydařený vzájemný duel na nizozemské půdě.

Prošli jsme nekomfortním obdobím, jsme už ale jiný tým než v Rotterdamu, říká Jindřich Trpišovský Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

„Aktuálně jsme však jiný tým než ten, který prohrál druhý zápas skupiny v Rotterdamu. Teď bude na hřišti jiná Slavia," připomínal s úsměvem trenér Pražanů Jindřich Trpišovský před středečním odpoledním tréninkem v Edenu, že na konci září bojoval jeho tým s množstvím zranění a slabou formou.

„Byli jsme v hodně poslepovaném stavu. Teď jsme jinde a máme obrovskou motivaci všechno Feyenoordu vrátit," říkal záložník Lukáš Masopust.

Pět posledních zápasů Slavia vyhrála, vstřelila čtrnáct branek a ani jednou neinkasovala. „Prošli jsme si určitým nekomfortním obdobím. Pořád jsem všechny uklidňoval, že potřebujeme čas. A na moje slova došlo. Kluci potřebují pro náš styl energii, kterou neměli kde nabrat. Teď jsou zdravotně fit a připravení i běžecky na náš styl," lebedil si Trpišovský před čtvrtečním duelem.

Jenže soupeř Slavie má skvostnou formu. Šest posledních utkání vyhrál a v nizozemské lize je třetí o dva body za vedoucím Ajaxem, jenže Feyenoord má zápas k dobru.

„Už před startem skupiny jsem říkal, že složení odpovídá hodně kvalitní skupině v Evropské lize. Pro nás je zásadní, abychom potvrdili sílu domácího prostředí," připomínal Trpišovský, že lídr české ligy ve skupinové fázi evropských pohárů vyhrál doma pět předešlých zápasů.

„Chceme být v komfortní pozici před posledním zápasem v Berlíně, což znamená, že je potřeba Rotterdam porazit. V Německu půjde o velké finále. Ale nechceme postup do jarní fáze, kde nechceme chybět, honit na půdě Unionu," neskrýval Trpišovský, že loňský výprask na závěr skupiny Evropské ligy v Leverkusenu jej hodně straší.

Jak skončí duel Slavie s Feyenoordem?
vysokou výhrou Slavie
13 %
těsnou výhrou Slavie
68,1 %
remízou
9,1 %
těsnou výhrou Feyenoordu
7,5 %
vysokou výhrou Feyenoordu
2,3 %
Celkem hlasovalo 254 čtenářů.

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal
  Fiorentina - Plzeň dnes 18 : 45
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň
  West Ham - Leverkusen dnes 21 : 00
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen