Hlavní obsah

Naděje pro Spartu? Kapitán jejího soupeře by místo Prahy mohl nabrat směr Stockholm

Ostrý start se neúprosně blíží. Fotbalová Sparta domácím soubojem 2. předkola Konferenční ligy s norským Vikingem Stavanger zahájí ve čtvrtek nový ročník. Letenští se koncentrují sami na sebe, přesto by jim nahrálo, pokud soupeř přiletí oslaben. Viking minulý týden prodal křídelníka Sebastiana Sebulonsena do kodaňského Bröndby. Teď se navíc kapitán Veton Berisha dohodl se švédským Hammarby a čeká se, zda a kdy k přestupu dojde.

Foto: Profimedia.cz

Norský útočník Veton Berisha v kvalifikačním utkání pro MS 2022 proti Turecku.

Článek

Vyrazí do Prahy, nebo nabere směr Stockholm? Kapitán fotbalistů Vikingu Stavanger se postaral o rébus, který ve Skandinávii vzbudil pozornost.

„Hammarby se dohodlo s Vetonem Berishou a jeho agentem na smlouvě a v současné době jednají s Vikingem o koupi norského kanonýra, jehož také lovilo Malmö," píše švédský Sportbladet.

Berisha loni nasázel 22 gólů a byl třetím nejlepším střelcem norské ligy, letos za odehraných 16 kol přidal dalších 8 branek.

Novým kapitánem fotbalové Sparty se stal Ladislav Krejčí mladší. Kdy se vrátí na hřiště?Video: Sport.cz

Berisha je navíc norským reprezentantem a kapitánem Vikingu, naprosto klíčovou postavou mužstva. Hammarby usilovně hledá náhradu za útočníka Astrita Selmaniho, který odešel do Hapoelu Beer Ševa.

V Norsku avizují, že Hammarby by muselo zaplatit 20 milionů švédských korun (asi 47 milionů českých korun).

Ne finančně, ale sportovně by Spartu bolelo, kdyby nepostoupila v Konferenční lizeVideo: Sport.cz

Pro Spartu je samozřejmě podstatné, zda se přestupová tahanice mezi kluby rychle vyřeší. Pak by už Berisha nemusel Letenské strašit. Pokud se jednání potáhne, Viking bude mít ještě svou oporu ve 2. předkole k dispozici.

Soupeř ze Stavangeru každopádně o jednoho klíčového hráče základní sestavy přišel. Bröndby Kodaň minulý čtvrtek představilo jako posilu křídelníka Sebastiana Sebulonsena, který si letos v 15 zápasech připsal 4 góly a 2 asistence.

Reklama

Související témata: