Hlavní obsah

Pařili tu krtci? Dánové se vysmívají hřišti Slovanu Bratislava. Plíseň tam prý zanesli Češi

Bratislava/Kodaň

Zatímco české kluby byly při čtvrteční premiéře v nově vzniklé Konferenční lize bodově stoprocentní, slovenský mistr Slovan Bratislava začal doma porážkou s FC Kodaň 1:3. A navíc si musel z dánské strany vyslechnout řadu štiplavých komentářů na úroveň hrací plochy ve slovenské metropoli.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Jonas Wind z FC Kodaň překonává z penalty Adriana Chovana ze slovanu Bratislava.

Článek

Kodaň profitovala na Tehelném poli z individuálních chyb hráčů Slovanu, ale i ze sporných verdiktů rozhodčího.

Fotbalisty dánského týmu ale v Bratislavě nejvíce zaujal stav hrací plochy. „Hřiště vypadalo, jako by na něm měl krtci party. Míč na tom tancoval a zároveň jsem měl pocit, že byl (míč) nějaký malý a lehký. Jako by to byla velikost čtyři, i když na něm byla uvedená pětka," cituje klubový web dánského obránce Nicolaie Boilesena.

„Čelili jsme náročným podmínkám na neuvěřitelném hřišti. Navzdory tomu se vracíme s překrásným výsledkem. Slovan začal velmi přímočaře, silově a rychle. V poločase jsme na to reagovali a nechali je trochu hrát. Trošku jsme se stáhli a ihned po zisku míče jsme hráli náš fotbal. Fungovalo to, vítězství jsme si zasloužili," radoval se kouč hostů Jess Thorup.

I v reportáži na klubovém webu se nevalné kvalitě trávníku věnují. „V Bratislavě mají nádherný stadion, chybí mu jediná věc - tráva," píší stránky 13násobného dánského šampiona.

Trenér Vladimír Weiss starší prozradil, že trávník napadla plíseň. V zákulisí se pak spekulovalo, že ji tam zanesli na svých kopačkách v přípravě hráči Zlína.

Během reprezentační pauzy, kdy na stadionu Slováci absolvovali zápasy s Chorvatskem a Kyprem, pažit nebylo možné vyměnit.

„Z dlouhodobého hlediska plánujeme hybridní trávník (kombinace přírodní a umělé trávy), aby se toto neopakovalo," uvedl Weiss pro sport.sk s tím, že k výměně trávníku dojde po nedělním zápase s Žilinou.

Kouč po si po porážce také stěžoval na absenci systému VAR a nepřímo i na křivdy ze strany sudích. První gól Slovan inkasoval po rohovém kopu, který se nejspíš neměl kopat, protože míč pravděpodobně nepřešel brankovou čáru. Vítězný gól pak padl po hraniční ofsajdové situaci, třetí pak podle mínění slovenské strany po sporné penaltě.

„Viděl jsem na videu, že roh ani penalta nebyly. K rozhodčím se vyjádřit nemůžu, protože já i klub bychom dostali pokutu. Snad se můžu vyjádřit k tomu, že nerozumím tomu, proč na takovýchto zápasech není VAR. Na co potom je? Je i ve slovenské lize a různě jinde. Ale není v Konferenční lize," rozčiloval se Weiss starší.

Reklama

Související témata: