Hlavní obsah

Peklo na fotbale! Utkání soupeřů Slovácka předcházel krvavý boj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brutální krvavé střety fanoušků na stadionu předcházely čtvrtečnímu zápasu Konferenční ligy mezi fotbalisty Nice a Kolína nad Rýnem. Jeden z příznivců je po pádu z pěti metrů ve vážném stavu, více než tři desítky dalších ultras utrpěly lehká zranění. UEFA výkop posunula o 50 minut, nakonec zápas ve skupině D, v níž figuruje i Slovácko (3:3 s Partizanem Bělehrad), skončil remízou 1:1.

Fanoušci Nice a Kolína n. Rýnem se střetli na stadionuVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

Podle německých webů dorazilo s Kolínem do Nice více než 8500 příznivců a několik stovek z nich 45 minut před plánovaných začátkem vniklo do kotle domácích. Rozhořel se tvrdý boj, vzduchem létaly pěsti, láhve, sedačky i světlice.

Podle agentury AFP jeden z fanoušků (údajně příznivec francouzského týmu) spadl z horního bloku z výšky pět metrů a je ve vážném stavu. Policistům trvalo pět minut, než s pomocí slzného plynu situaci zvládli. Následně zaútočili domácí ultras.

„Na jednu stranu snad ani nemá cenu mluvit o tom, co se na tribunách dělo, protože takové chování do fotbalu nepatří. Na druhou je ovšem třeba se od něčeho takového striktně distancovat a říct, že tito lidé nemají na stadionu místo. Většina z více než osmi tisíc našich příznivců se chovala slušně, ale pár jedinců jim zážitek dokonale pokazilo," okomentoval brankář kolínského týmu Marvin Schwäbe incident, jímž se bude komise UEFA neprodleně zabývat.

V utkání se hosté v Nice střelecky prosadil jako první v 19. minutě zásluhou Tiggese. Po hodině hry srovnal Delort z pokutového kopu, ale německý celek od dalších inkasovaných gólů uchránil Schwäbe.

Na utkání bylo nasazeno přes 650 policistů a dalších šest stovek příslušníků ostrahy. Prefektura v Nice odsoudila „nepřijatelné chování několika desítek opilých ultras," jejichž identifikací se nyní zabývá policie.

Reklama