Hlavní obsah

Rozhodčí ukradli Karabachu v Konferenční lize zcela jasný gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohli se uvztekat, k ničemu platné jim to ale nebylo. Fotbalisté ázerbajdžánského Karabachu skousávali čtvrteční porážku v závěrečném kole Konferenční ligy na půdě Basileje (0:3) hodně těžce. Průběh utkání totiž výrazným způsobem ovlivnila chyba rozhodčího z úplného úvodu duelu. Hosté měli jít do vedení už ve 2. minutě, neboť vsítili zcela jasný gól, sudí ale míč za brankovou čárou neviděli.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Zápas Konferenční ligy. Ilustrační foto

Článek

Utkání mezi Basilejí a Krabachem slibovalo napínavou bitvu o přímý postup do jarního osmifinále. Do zápasu lépe vletěl ázerbajdžánský celek, který mohl jít do vedení krátce po úvodním hvizdu.

Už ve druhé minutě totiž ve vápně dorážel míč do brány Abdellah Zoubir. Jeho pokus sice vyrazil ven jeden z obránců Basileje, jenže z kamerového záznamu je zcela patrné, že míč už byl v té chvíli celým objemem hluboko za brankovou čárou.

Rozhodčí to ale vůbec nepostřehli a hru proto nechali plynout dál. V Konferenční lize není VAR ani technologie detekující překročení brankové čáry, a tak měli fotbalisté Karabachu  smůlu. Obrovská křivda z úvodu střetnutí je na kolena nesrazila a v průběhu prvního poločasu si vypracovali několik slibných příležitostí, proměnit je ale nedokázali.

Góly naopak sázeli do jejich sítě hráči Basileje, kteří nakonec po výhře 3:0 tabulku H Konferenční ligy ovládli.

Reklama

Související témata: