Hlavní obsah

Slavia nás přehrála naprosto ve všem. A k tomu ještě ta naše naivita, posteskl si kouč Lince

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V předchozích deseti vystoupeních na scéně Konferenční ligy nenašel LASK Linec protivníka, který by ho dokázal porazit. Pravda, narážel na „no name“ soupeře, ale i tak. Jedenácté pohárové zastavení v pražském Edenu znamenalo pro rakouský tým tvrdé procitnutí do reality. „Slavia nás přehrála naprosto ve všem,“ přiznával po prohře 1:4 hostující trenér Andreas Wieland.

Foto: David W Cerny, Reuters

Kouč Lince Andreas Wieland diriguje své svěřence

Článek
Fotogalerie

Hned ovšem přidával, že dopředu věděl, co jeho svěřence na hřišti českého mistra čeká. „Vždyť Slavia vyřadila Fenerbahce, takže získala sebevědomí, které naopak nám chybí," posteskl si kouč, který bojuje se svým týmem v rakouské lize o přežití ve skupině o záchranu.

„Rychle inkasovaný gól nám samozřejmě ani trochu nepomohl a náš výkon poznamenal," posteskl si, že rychlá Sorova trefa vyvedla jeho svěřence úplně z konceptu.

Sorův potenciál? Neumím odhadnout, do topu ještě něco chybí, říká Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

„Hráli jsme pomalu, nebyli jsme důrazní v osobních soubojích, scházela nám aktivita, intenzita v tlaku na míč, běžecké souboje mé hráče vyčerpávaly," vypočítával Wieland, co všechno jeho týmu scházelo. „Opravdu špatný výkon. A zvlášť v závěru utkání, kdy jsme hráli neskutečně naivně," přidával se k trenérovi Marwin Potzman.

„Kdyby zápas skončil 2:1 pro domácí, byl bych spokojený, protože po přestávce jsme změnili rozestavení a přece jen se zlepšili. Jenže po vstřelené brance jsme chtěli rychle vyrovnat, hnali se dopředu a počínali si přitom opravdu naivně," přitakával trenér Lince.

„Před odvetou jsme v těžké pozici, ale musíme se z utkání v Praze poučit a doma zahrát lépe."

Reklama

Související témata: