Hlavní obsah

Velké dobývání úspěch nepřineslo. V Norsku postoupíme, slibují sparťani

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Vstup do sezony si představovali rozhodně jinak. Bezbranková remíza s Vikingem Stavanger není příjemným výsledkem, fotbalisté pražské Sparty budou mít v odvetě 2. předkola Konferenční ligy nečekaně mnoho starostí. Veškerá převaha nebyla nic platná, narazila na norský beton. „Věřím, že tam góly dáme a postoupíme,“ neztrácí naději záložník Adam Karabec.

Jsme zklamaní. Ještě jsem tady nezažil soupeře, kterého bychom takto zavřeli, říká Dávid HanckoVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Soutěžní premiéra Briana Priskeho si pochopitelně žádala vítězství. Dánský trenér se ho však nedočkal.

„Měli jsme hru pod kontrolou. Připravovali jsme se, že budou hrát takhle vzadu," ujišťuje Adam Karabec v rozhovoru pro ČT sport, že tuhá defenziva soupeře domácí nepřekvapila.

Jenže ač byli favoritem, poradit si s ní nedokázali. „Zápas byl hodně o dobývání, oni zalezli a spoléhali na brejk. Měli jsme utkání pod kontrolou, vytvořili si i šance, ale neproměnili je," popisuje debutant Lukáš Sadílek.

„Centry musí být kvalitnější, abychom se dostali do zakončení.

V poli se dařilo, jak jsme chtěli, nepovedlo se zakončit bohužel. Dál se však musíme držet naší hry. Fungovala, akorát se nepodařilo dát gól," doporučuje Karabec, který po Bořku Dočkalovi převzal špílmachrovské číslo deset.

„Nádherný zážitek, skvělí fanoušci, kteří nás podporovali," líčí své pocity Sadílek, posila ze Slovácka.

„Jsme v poločase, měli jsme jednoznačně vyhrát. V odvetě nás čeká odlišný zápas. Hrát se bude na umělce, ale nebudeme se ohlížet, pojedeme do Norska postoupit," neztrácí naději.

Ne finančně, ale sportovně by Spartu bolelo, kdyby nepostoupila v Konferenční lizeVideo: Sport.cz

Právě s ohledem na umělý trávník, na němž se teď budou Letenští v Praze připravovat, potřebovali doma uhrát co nejlepší výsledek. Na umělém povrchu jde kolikrát o jiný sport, a tak si dost zavařili...

„Těžko říci, výhra by samozřejmě byla lepší. Jsme teprve v půlce, ukázali jsme, že jsme lepší tým. Někdo na umělku nadává, ale pokud bude pokropená, je velmi rychlá. Já na ní vyrostl, takže vím, o čem mluvím. Když oni doma hru trochu otevřou, třeba nám to bude vyhovovat," doufá kapitán Dávid Hancko.

Naprosto jsme dominovali. Chyběly nám jen góly, hodnotí svoji premiéru Brian PriskeVideo: Sport.cz

„Samozřejmě zklamání. Nejvíc ze všeho jsem nespokojený s výsledkem. Je třeba říci, že soupeř měl dobrého gólmana. Přístup hráčů byl velmi dobrý, dominovali jsme po fyzické stránce, vlastně i ve všech ofenzivních ukazatelích, s tím jsem spokojený," hodnotí Brian Priske.

„Bývalo by lepší cestovat do Norska po domácí výhře, ale chceme i tam dominovat jako tady, abychom vyhráli a postoupili," dodává dánský kouč.

Reklama

Související témata: