Hlavní obsah

Alibi stranou. Pokud chce Sparta hrát i Ligu mistrů, měla by postoupit, ví Dočkal

Praha

Pomůže-li na dálku i Schalke, mají fotbalisté pražské Sparty domácí mečbol. Když porazí Asteras Tripolis a Nikósie zároveň nezvítězí v Německu, oslaví Letenští již kolo před koncem skupiny K postup do jarní části Evropské ligy a nebudou se muset nervovat před posledním duelem na Kypru. „Věřím, že už jsme velmi blízko. Teoretická možnost slavit již ve čtvrtek tady je. A bude to náš cíl,“ ujišťuje záložník Bořek Dočkal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Bořek Dočkal by večer rád slavil postup...

Článek
Fotogalerie

Dvakrát remizovali se silným Schalke, což jim dalo slušné vyhlídky před závěrem skupiny. A hned den po domácím duelu dorazil na Letnou štáb UEFA, aby s Davidem Lafatou a Bořkem Dočkalem probral situaci současné Sparty. Její vizitku mohli diváci televizního Magazínu Evropské ligy shlédnout po celém kontinentu.

„Sparta má ambice hrát Ligu mistrů. Pokud se jí chceme v příštích sezónách přiblížit, tak bychom měli ze skupiny, kterou máme, dokázat postoupit," říká na rovinu Dočkal.

Bitvy se Schalke inspirací

To nejtěžší, dva zápasy se Schalke, má Sparta za sebou. Teď ovšem musí zvládnout ještě závěr skupiny. „Kdyby nám někdo předem řekl, že s největším favoritem skupiny získáme dva body, určitě bychom je brali. I když teď nás trochu mrzí, že jsme aspoň jeden zápas nedotáhli k vítězství, po němž jsme v obou případech sahali," poukazuje Lafata, který v jedenácti odehraných zápasech Evropské ligy vstřelil devět gólů.

Letenští jsou ve skupině zatím neporaženi. V minulosti už dvakrát postoupili mezi 32 nejlepších týmů, ani jednou však ještě přes první kolo vyřazovací části nepřešli.

„Musíme si vzít to dobré ze dvou zápasů se Schalke. Když se to podaří a budeme mít takový přístup i nasazení, tak si myslím, že se úspěch dříve či později dostaví," doufá Lafata.

Duel důležitý pro všechny v klubu

Štáb UEFA z Prahy odjel, a mečbolový zápas s Asterasem se rychle přiblížil. Sparta v minulém týdnu prohrála v Pardubicích i v Liberci, večer si potřebuje spravit náladu.

„Neberu Asteras jako klíčový zápas podzimu, ale jako strašně důležitý pro všechny v klubu. Utkání je specifické tím, že nám může dát jistotu postupu do jarního kola. Chceme to zvládnout již doma," říká trenér Zdeněk Ščasný.

Zápas Evropské ligy Sparta Praha - Asteras Tripolis se hraje dnes od 19:00. Přímý přenos vysílá Nova Sport 2, on-line reportáž na Sport.cz. Pořadatelé prosí diváky, aby vzhledem ke zvýšeným bezpečnostním opatřením přišli na stadión s dostatečným předstihem.

Reklama