Hlavní obsah

Ať bourá pokaždé! Mladý hrdina Slavie dostal od trenéra zvláštní pochvalu

Kodaň

Pohádkový příběh se naplnil. A kde jinde než v Dánsku, zemi spisovatele Hanse Christiana Andersena. „Malá mořská víla, říkáte? Neznám. Vždyť víte, jaké mám studijní výsledky,“ usmívá se Jan Matoušek s poukazem na nedávný maturitní reparát z češtiny.

Foto: Ritzau Scanpix, Reuters

Slávista Jan Matoušek (vpravo) a Sotirios Papagiannopoulos z Kodaně ve třetím kole Evropské ligy.

Článek
Fotogalerie

Právě dvacetiletý útočník se stal hrdinou sešívaných. Svým prvním gólem za fotbalovou Slavii jí zajistil výhru 1:0 na horké půdě FC Kodaň. Přitom ve středu před odletem lehce naboural a málem sraz ani nestihl.

„Důležité je, že první gól má za sebou. V kontextu posledních událostí se zdá, že bude muset asi bourat vždy, aby všechno dobře dopadlo," žertuje spokojený trenér Jindřich Trpišovský.

„Jsem šťastný, opravdu pohádka. Chtěl jsem svůj první gól za Slavii dát v Edenu před tribunou Sever. Ale tady v Kodani jsem se trefil do branky před kotlem našich fanoušků, takže se mi přání vlastně naplnilo," poukazuje Matoušek.

Úspěch mu přeje celý tým, bude se však muset z něj vykoupit. „Pokladník mi hlásil, že teď všechno platím já," směje se nedávná posila z Příbrami.

"Tři body jsou hodně důležité v bitvě o postup. Když vyhrajeme oba domácí zápasy, jsme tam," troufá si Matoušek na účast v jarním play off.

Pískot Kúdelu nabudil

Do zvláštní role se v Kodani dostal Ondřej Kúdela. Oba domácí útočníci si z něj na začátku zápasu udělali otloukánka a vysloužili si za ostré zákroky žluté karty, domácí obecenstvo pak přitom po zbytek utkání pískalo právě na faulovaného stopera sešívaných.

„Nejsem hráč, který by něco filmoval, obě karty navíc byly zasloužené. Snažil jsem se soustředit hlavně sám na sebe a pískot nevnímat. Na druhou stranu si teď naše vítězství o to víc vychutnávám," netají Ondřej Kúdela.

Může být spokojený. Domácí Kodaň si za celý zápas nepřipsala jedinou střelu na Kolářovu branku. Sešívaní za první tři zápasy ve skupině inkasovali jen jednou.

„V poslední době dobře bráníme jako tým, pomáhají nám kluci vpředu již od útočníků," oceňuje český reprezentant, „Z Kodaně si odvážíme tři body a dobrý pocit z výkonu, ale zatím nic víc. Věřím však, že výsledek o postupu hodně napověděl," doufá Kúdela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.