Hlavní obsah

Až ve středu se rozhodne, zda Darida odjede k EL do Liberce

Freiburg

Až ve středu dopoledne se rozhodne o tom, zda fotbalista Vladimír Darida odcestuje s Freiburgem ke čtvrtečnímu utkání Evropské ligy do Liberce. Reprezentační záložník po zranění břišního svalu už individuálně trénoval s míčem, zatím ale stále neví, zda bude figurovat ve výběru pro duel se Severočechy.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Vladimír Darida

Článek

Podle Daridy jsou šance, že do Liberce odcestuje, padesát na padesát. "Včera a dneska jsem trénoval dá se říct naplno, i když ještě sám. Ale už jsem byl i s balonem, už i sprinty. Je to mnohem lepší, už můžu dělat prakticky všechno. Včera jsem to ještě trochu cítil, dneska už to bylo dobré. Zítra bych se měl zapojit s mančaftem," řekl Darida ČTK.

Freiburg ve středu netradičně nemá předzápasový trénink v dějišti utkání v Liberci, ale ještě dopoledne doma v Německu. Poté tým odcestuje do Čech. "Rozhodne se až den před zápasem. Bude to o tom, jak se dohodneme s trenérem. Opravdu nevím, uvidíme," doplnil Darida.

Koleno není v ideálním stavu

Třiadvacetiletý reprezentant si zranění přivodil na začátku listopadu v Evropské lize v Estorilu. I když se jeho stav zlepšoval, ještě nestihl sobotní bundesligový zápas na hřišti Braunschweigu. Po přestupu z Plzně do Německa ho sužují zdravotní problémy. Kvůli nim zasáhl jen do čtyř soutěžních utkání Freiburgu, vstřelil v nich však dva góly.

Úplně jistý není podle Daridy ani start Václava Pilaře, který se teprve nedávno vrátil na trávníky po zranění kolena. "Teď hrál v sobotu, ale je otázka, jestli ho trenér vezme. To koleno přece jen není ještě úplně v ideálním stavu, když cestuje, stane se, že občas oteče. Takže uvidíme," podotkl Darida. Obránce Pavel Krmaš by do Liberce měl odjet.

Reklama

Související témata: