Hlavní obsah

Bodík za milióny! Dokáže ho zdecimovaná Sparta proti Svatým urvat?

Praha

První mečbol je tady a neradi by si nechávali ještě druhý až do posledního kola v Miláně. Pokud fotbalisté Pražské Sparty dnes večer na Letné alespoň remizují se Southamptonem, druhý rok po sobě postoupí do jarní části Evropské ligy. Pomoci jim může také remíza v souběžně hraném duelu Beer Ševa - Inter. Zápas Sparta - Southampton se hraje od 19:00, přímý přenos vysílá Nova Sport 1, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata a Bořek Dočkal oslavují gól na 2:0 v utkání Sparta - Hapoel Beer Ševa. Promění Letenští velkou postupovou šanci...?

Článek
Fotogalerie

Ruku na srdce. Vzhledem ke stavu, v jakém se Sparta v posledních týdnech nachází, je trochu zázrak, před jakou šancí stojí.

Letenští už v dosavadním průběhu evropských pohárů vydělali čtyři milióny eur (asi 108 miliónů korun). V případě postupu do jarního play off by si přišli minimálně na dalších 800 tisíc eur (asi 21 miliónů korun).

Teď jen zajímavou sumičku z vlastního trávníku zvednout. Což o to, na Letné se svěřencům kouče Holoubka daří. Oba domácí zápasy ve skupině K vyhráli o dva góly. Otázkou je, co se zdecimovaným kádrem udělá konfrontace s mužstvem z Premier League. Doktoři zkoušejí dát dohromady nemocné Lafatu a Holka. Pokud by nastoupit nemohli, rozšířil by se počet absencí na celou jedenáctku...

Sparta Praha - Southampton
Evropská liga, 5. kolo skupiny K. Dnes od 19:00, rozhodčí Gil (Šp.). Přímý přenos vysílá Nova Sport1, on-line reportáž na Sport.cz.
Předpokládané sestavy - Sparta: Koubek - Karavajev, Mazuch, Michal Kadlec, Costa - Mareček, Holek (Havelka) - Juliš, Dočkal, Holzer - Lafata (Mustedanagič).
Southampton: Forster - Martina, Jošida, Van Dijk, McQueen - Clasie, Romeu, Boufal, Ward-Prowse - Rodriguez, Long.

Pustit šanci by byl hřích

„Soupeř hraje mnohem těžší soutěž než my, má mnohem širší kádr. Favoritem je tedy on," poukazuje trenér David Holoubek.

Southampton se ovšem na hřištích soupeřů hledá. Ve třech posledních pohárových zápasech venku nedal gól. „Předpokládám, že proti nám postaví hráče ze širšího kádru. Ale pořád to jsou fotbalisté z kvalitního týmu, který hraje v anglické lize," přemítá kouč. „Byl bych moc rád, kdyby se potvrdilo, že anglické celky jsou mimo ostrovy poloviční. Moc s tím ale nepočítám, protože Southampton je hodně silný," dodává.

Když už jsou Pražané tak blízko, neradi by jeli za dva týdny na Inter s povinností vybojovat si postup až tam.

„Po úvodní porážce v Southamptonu (0:3) s námi asi nikdo nepočítal. Když jsme ale tak fantasticky zvládli předchozí zápasy, chceme postoupit. Bylo by fatální teď to pustit," poukazuje zkušený obránce Michal Kadlec.

Podaří se Spartě vybojovat v zápase se Southamptonem alespoň bod?
Ano
60,8 %
Ne
39,2 %
Celkem hlasovalo 6462 čtenářů.

Reklama

Související témata:
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.