Hlavní obsah

Byla to od nás křeč a chaos zároveň, uznával Bartl trenérovu kritiku

Rozčarovaní byli všichni. Trenér Karel Jarolím, jeho svěřenci zrovna tak. „Takhle jsme hrát nechtěli a neměli,“ sypal si popel na hlavu střelec jediného mladoboleslavského gólu Daniel Bartl poté, co se čas úvodní kvalifikační partie fotbalové Evropské ligy naplnil a Středočeši museli skousávat prohru 1 : 2 s norským Strömsgodsetem. Zaslouženou, protože Seveřané byli po půli jasně lepším týmem a mohli zvítězit i vyšším rozdílem. „Snad budeme v odvetě jiným a hlavně kompaktnějším mužstvem,“ chytal se přesto i zbytku postupové naděje domácí kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Smutní mladoboleslavští fotbalisté opouštějí trávník po porážce se Strömsgodsetem. Vpředu je útočník Lukáš Magera.

Článek
Fotogalerie

Rozdíl v rozehranosti byl ve druhém kvalifikačním předkole Evropské ligy na obou mužstvech evidentní.

Krásná trefa, ale k ničemu, uznal střelec

„Zatímco my nastoupili k prvnímu ostrému zápasu, v Norsku se hraje naplno, což bylo samozřejmě znát," uznával Bartl, který se parádní střelou postaral o vedení mladoboleslavského celku.

„Krásný gól, ale k ničemu, když nám nestačil k výhře," neměl ani trochu radost z výstavní trefy.

„Nemohl, když jsme se dopouštěli fatálních, před druhou inkasovanou brankou dokonce stupidních chyb," měl jasno kouč Jarolím, proč jeho mužstvo v konfrontaci s Nory propadlo.

„Ono je ale těch příčin víc. Nedokázali jsme pokrýt soupeřovy brejky, selhali jsme v soubojích jeden proti jednomu, ztráceli jsme hodně lacině spoustu míčů, což nás následně stálo mnoho sil," vypočítával příčiny, proč jeho svěřenci při vstupu na evropskou pohárovou scénu propadli.

„Na soupeři bylo patrné, že je rozehranější a že má zápasový rytmus v nohou, zatímco my prostě zápas nezvládli. V přípravě jsme hráli něco jiného a hlavně si počínali jinak," vyčítal svému týmu.

„Byla to z naší strany křeč a chaos současně. Drželi jsme sice balón, ale nebezpeční jsme vůbec nebyli, zatímco soupeř předváděl výborné brejky, které jsme nedokázali eliminovat," uznával trenérovu kritiku Bartl.

Norové mají víc, než chtěli

Strömsgodset se samozřejmě vidí po výhře na mladoboleslavské půdě už ve třetím kvalifikačním předkole.

„Přijeli jsme sem s respektem, neboť jsme věděli, že Mladá Boleslav už byla účastníkem evropských pohárů mnohokrát. Proto jsme chtěli hlavně bránit a vstřelit alespoň jeden gól," prozrazoval původní záměry asistent trenéra Thomas André Ödegaard.

„Nakonec jsme ale dali dvě branky, takže jsme velice spokojení. Doma jsme hodně silní, takže pro soupeře bude odveta velice složitá."

„Zatím je sice odehraný jen poločas, ale uvědomuji si to," připouštěl kouč Jarolím. „Věřím ale, že budeme v odvetě jiným a hlavně kompaktnějším mužstvem a že sehrajeme v Norsku jiný zápas."

„Nic není ještě ztraceno. Budě to nesmírně těžké, ale postoupit chceme," ujišťoval Bartl.

Postoupí Mladá Boleslav i přes domácí porážku se Strömsgodsetem do 3. předkola Evropské ligy?
Ano
19,7 %
Ne
80,3 %
Celkem hlasovalo 11050 čtenářů.

Reklama