Hlavní obsah

Češi vládnou Evropské lize! Slávista Chytil navázal na triumf sparťana Krejčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Skvělé vystoupení fotbalové Slavie ve čtvrtečním duelu Evropské ligy proti Tiraspolu (výhra 6:0) má pokračování. Útočník Pražanů Mojmír Chytil na oficiálních stránkách UEFA vyhrál anketu o hráče druhého kola této soutěže. Napodobil tak rivala ze Sparty, letenského kapitána Ladislava Krejčího, který byl vyhlášen nejlepším hráčem úvodního kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mojmír Chytil ze Slavie Praha během utkání Evropské ligy.

Článek

Chytil za sebou nechal italského útočníka AS Řím Andreu Belottiho, který se ve vítězném duelu se Ženevou (4:0) blýskl také dvěma brankami. Třetí v anketě, v níž hlasují fanoušci, skončil spoluhráč Tomáše Součka a Vladimíra Coufala z West Hamu, brazilský záložník Lucas Paquetá.

Nejméně hlasů z vybraného kvarteta obdržel italský obránce Atalanty Bergamo Matteo Ruggeri.

Chytil se objevil v základní sestavě Slavie po delší době, svoji šanci dokonale využil. Letní posila z Olomouce se trefila už ve 4. minutě, dvacet minut před koncem pak uzavírala skóre na 6:0.

Foto: Sofascore.com

Statistiky Mojmíra Chytila v utkání s Tiraspolem.

„Moje první pohárové góly chutnají krásně. Přiznávám, že jsem pomýšlel na hattrick. Ke konci jsem měl šanci, bohužel jsem ji nedal. Jsem ale rád za všechny, co dali gól. Nejdůležitější je, jak jsme k vítězství došli,“ řekl Chytil po utkání. V Edenu má zatím bilanci 15 soutěžních zápasů a 6 vstřelených gólů.