Hlavní obsah

Chaos v centru Sevilly. Finále Evropské ligy se neobešlo bez rvaček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Finále Evropské ligy mezi Eintrachtem Frankfurt a Glasgow Rangers je sice minulostí, dozvuky ale na sebe nenechaly dlouho čekat. Hodně napjatá atmosféra totiž panovala ještě před zápasem, kdy v ulicích Sevilly došlo k hromadným rvačkám a vzduchem létaly i židle. Nejednalo se přitom o jediný konflikt mezi fanoušky obou celků.

Foto: AP Photo/Angel Fernandez

Fanoušci Eintrachtu Frankfurt před finále Evropské ligy v Seville.

Článek

Finále Evropské ligy mezi Eintrachtem Frankfurt a Glasgow Rangers sice nabídlo dramatickou záležitost přímo na stadionu, zajímavosti se ale děly i v ulicích. Tři hodiny před startem duelu se do sebe v ulicích španělského města Sevilla pustila početná skupina příznivců obou stran. Zaplavená čtvrť tak zažila agresi, vzduchem létaly pěsti, židle, deštníky a další volně dostupné předměty. Vystrašení místní obyvatelé tak museli prchnout do bezpečí.

Napjatou atmosféru pocítili také místní cyklisté, kteří dokonce museli sesednout z kol a uniknout před létajícími předměty. Jeden ze záběrů dokonce odhalil obklíčeného fanouška Rangers, který dostal několik pěstí do obličeje a zůstal v bezvědomí ležet na zemi. Na pomoc mu přispěchal jeden z kamarádů, který na troufalý čin tvrdě doplatil.

Rvačka překvapila i hlídkový vůz místní policie, který byl v tu dobu přímo uprostřed pěstního konfliktu. Policisté se proto až do příjezdu posil museli schovat v zadní části vozidla. Podle prohlášení policie nedošlo k žádným větším zraněním, jeden fanoušek Rangers utrpěl zranění hlavy. Zatčeno bylo hned pět fanoušků německého mužstva, kteří místo na stadion zamířili do vazby.

Nejednalo se ale o jediný střet mezi příznivci obou táborů. K tomu dalšímu došlo ještě během úterní půlnoci, kdy došlo k masivní potyčce přímo před katedrálou v Seville. Také tento konflikt byl policií rychle zažehnán.

„Členové policejních zásahových jednotek, kteří byli umístěni na náměstí Plaza de San Francisco, museli rychle zasáhnout, aby zabránili konfliktu mezi 200 fanoušky Eintrachtu Frankfurt, kteří zaútočili na příznivce Glasgow Rangers," stojí v policejním hlášení.

Reklama

Související témata: