Hlavní obsah

Chelsea měl minule na lopatě, Kadlec teď letí do Anglie pro reparát

Praha

Budiž Anglie. Hned první duel Evropské ligy na půdě Southamptonu je pro fotbalisty pražské Sparty odměnou za postup do hlavní soutěže. „Věřím, že by nám anglický fotbal mohl sedět,“ doufá před dnešním odletem útočník Václav Kadlec. Zápas Southampton - Sparta se hraje ve čtvrtek od 21:05, přímý přenos vysílá ČT sport, on-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Kadlec (vlevo) a obránce Gary Cahill v památném duelu Sparty na Chelsea.

Článek

Letenští nedokázali od roku 1983 v pohárech žádný anglický klub porazit. Právě 24letý reprezentant měl poslední reálnou možnost historii změnit.

„Já měl v 90. minutě na Chelsea šanci na 2:0. Kdybych ji proměnil, tak bychom šli dál. To byl od nás všech výborný zápas," vybavuje si Václav Kadlec, jak v únoru 2013 nahrál na první branku Lafatovi, ale pak v klíčovém okamžiku nechal Blues žít. Naopak Hazard gólem na 1:1 Spartu uzemnil, takže dál přece jen šla favorizovaná Chelsea.

Čerstvá posila Letenských tedy letí do Anglie tak trochu i pro reparát. „Po losu se mi vybavila nejen Chelsea, ale i zápasy s Liverpoolem předtím. A samozřejmě také Manchester United, proti kterému jsem pak hrál za Midtjylland. Největší zážitek je asi odveta na Chelsea, kde jsme do poslední minuty sahali po skvělém výsledku," bilancuje Kadlec.

Věří, že ostrovní fotbal Spartě sedí. „S Liverpoolem a Chelsea jsme sice nepostoupili a ani je neporazili, ale byly to všechno vyrovnané zápasy," poukazuje.

Narazí na dva mistry Evropy

V Premier League se Southamptonu zatím nedaří, v úvodních čtyřech kolech ještě nevyhrál. „Nehráli však vůbec špatně a měli těžké soupeře, Arsenal či Manchester United. Mají dobrý tým a je jen otázka času, kdy začnou stoupat tabulkou," varuje.

O víkendu Southampton otestoval Petr Čech a jeho Kanonýři zdolali houževnatého soupeře až v nastavení gólem z penalty. Však také sparťanský asistent Zdeněk Svoboda svému nedávnému svěřenci z národního týmu hned volal pro nejčerstvější informace.

„Uvidíme, o čem s Petrem mluvili," culí se Kadlec trochu tajemně.

Ještě před Čechínovými postřehy si sám probral soupisku Svatých. „Z Feyenoordu si pamatuju Clasieho, proti kterému jsem hrál." V obraně pak má Southampton dva portugalské mistry Evropy, Cédrica a José Fonteho. „Na EURO jsem sledoval hlavně stopera Fonteho. Je to pro mě výzva, zahrát si proti mistrům Evropy," těší se mladý reprezentant.

Jak dopadne zápas Southamptonu se Spartou?
Zvítězí Southampton
44,1 %
Zápas skončí remízou
19,3 %
Vyhraje Sparta
36,6 %
Celkem hlasovalo 2035 čtenářů.

Reklama

Související témata: