Hlavní obsah

Covid vyřadil sparťanského železného muže. První dny byly těžké, hlásí Sáček při návratu

Praha

Nepatří k obletovaným hvězdám. Čtyřiadvacetiletý rodák z Hustopečí se ovšem nenápadně stal pevnou součástí sestavy fotbalové Sparty. Třeba v minulé ligovém ročníku v ní Michal Sáček nechyběl ani jednou. Když už byl pomalu za železného muže, vyřadil ho během poslední reprezentační přestávky ze hry covid-19. „Po třítýdenní pauze jsem ready a budu připraven,“ hlásí spolehlivý záložník či obránce před čtvrtečním duelem s AC Milán, který bude pro Letenské loučením s Evropskou ligou.

Tři týdny byl kvůli covidu mimo hru, teď je Michal Sáček připraven nastoupit proti AC MilánVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

 
Článek

Jak jste prožíval derby? Už jste zaplašili zklamání z hladké porážky?

Nějaké malé dozvuky tam ještě jsou, ale už se koncentrujeme na AC Milán. Čeká nás poslední zápas ve skupině. Chceme se rozloučit dobrým výkonem a uhrát body.

Jaký byl důvod vaší absence?

Měl jsem dva týdny covid, teď už jsem týden v tréninku.

Jak jste nemoc překonával, jak těžké je vracet se po ní?

Průběh jsem neměl jednoduchý. Měl jsem horečky, necítil se dobře. První dny byly nejtěžší. Po týdnu už to bylo dobré, ale výsledek jsem měl pořád pozitivní. Musel jsem dál zůstat doma. Nic příjemného. První tréninky pak jsou nepříjemné, protože se vám špatně dýchá. Chvíli trvá, než se do toho dostanete. Ale teď už jsem v pohodě.

Byl jste železným mužem bez absencí. Jak moc vás mrzí, že jste o sérii přišel?

Mrzí mě to, ale bylo jasné, že absence někdy musí přijít. Naštěstí nebyla na tak dlouhou dobu, jen tři týdny. Věřím, že už budu zdravý a v pohodě. Zranění se mi vyhýbají.

AC Milán nadále postrádá Ibrahimovice. Berete to jako výhodu, nebo vás mrzí, že nenastoupí?

Je to škoda. I pro diváky. Zlatan je vždycky tahák. Mají ale jiné hráče, kteří ho mohou nahradit. Je zraněný delší dobu a pořád se jim daří.

Třeba Rebič, který v poslední době hraje místo něj.

Speciálně se na něj nepřipravujeme. Na každém postu mají ohromnou kvalitu. Ať nastoupí hráči základní sestavy nebo náhradníci. Připravujeme se na tým, ne na jednotlivce.

Reklama

Související témata: