Hlavní obsah

Čtyři, tři, dva a ticho! Žilina v první nastavené minutě prodloužení šokovala Ukrajince

Poltava

Obrovské drama se šťastným koncem pro fotbalisty Žiliny se událo v odvetě třetího předkola Evropské ligy na stadiónu v Poltavě. Svěřenci trenéra Adriána Guly byli na Ukrajině kousíček od vyřazení, v první nastavené minutě prodloužení prohrávali 0:3, jenže možná vůbec z posledního útoku soupeře neskutečně šokovali, když Brazilec William střelou o tyč poslal slovenský tým do play off!

Podívejte se na poslední vteřiny zápasu v Poltavě.

 
Článek

Žilina hájila v Poltavě vítězství 2:0 z prvního utkání a dlouho to vypadalo na její postup. Vorskla se sice v 67. minutě ujala vedení po trefě Šindera, druhý gól se jí ale dlouho nedařilo dát. Běžela už poslední minuta základní hrací doby a hosté mířili za postupem. Jenže pak přišel centr od rohového praporku a Tkačuk hlavou zblízka nasměroval napínavá duel do prodloužení.

V 99. minutě nařídil hlavní arbitr za hraní rukou obránce Špaleka pro Poltavu penaltu, obránce Žiliny navíc po druhé žluté kartě putoval předčasně pod sprchy, a Tursunov střelou k tyči výrazně přiblížil domácí k postupu. Závěr prodloužení však Vorskle i jejím fanouškům hned tak z hlavy nevymizí. Nejprve mohla hned několikrát zasadit protivníkovi čtvrtý úder, jenže se tak nestalo. Naopak v posledních sekundách domácí utrpěli morovou ránu. Rozhodčí nastavil v druhém prodloužení jednu minutu, komentátor utkání už odpočítával poslední sekundy... "Pět, čtyři, tři, dva, Williaaam a naprosté ticho!"

Co se stalo? Žilina podnikla poslední útok. Škriniar prostrčil v pokutovém území míč brazilskému útočníkovi Williamovi, který měl dostatek času k zakončení a křížnou střelou o tyč dostal hosty do varu!

Poltava v Evropské lize končí, Žilina se naopak těší na play off. Páteční los slovenskému mužstvu přisoudil Athletic Bilbao. "Neskutečné emoce, neskutečné vítězství. Stále jsme věřili, což bylo důležité. Nechali jsme na hřišti srdce. Jsem rád, že to moje srdce vydrželo," radoval se na oficiálních internetových stránkách klubu záložník Žiliny Jakub Paur.

Reklama

Související témata: