Hlavní obsah

Další česká ohavnost! referují v Británii o dění na Spartě. I sudí Kamarovi ublížil, píší

Téma údajného rasismu ze strany dětí na tribunách pražské Letné vůči fotbalistovi Glasgow Rangers Glenu Kamarovi zcela dominuje ve zpravodajství britských médií ze čtvrtečního zápasu Evropské ligy, v němž skotský celek prohrál se Spartou 0:1 a po druhé porážce ve skupině si notně zkomplikoval postupové šance.

Kamarův právník kritizoval české děti v hledišti. Jak zareagoval Steven Gerrard? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Gól Dávida Hancka stačil Spartě na výhru během večera, v němž byl český fotbal opět zostuzen rasismem," píše například v úvodu svého referátu z Letné Scottish Sun.

„Předzápasové hlášení v angličtině o tom, že ve fotbale není místo pro diskriminaci, se ukázalo být prázdnými slovy, protože to, co následovalo, byla další česká ohavnost. Přes pištění školáků bylo slyšet také bučení na hráče Rangers, kteří před utkáním poklekli. A jakmile se po 45 sekundách hry Kamara dotkl míče, bučení se zintenzivňovalo," pokračuje list.

„Když pak dostal Kamara před přestávkou žlutou kartu, čeští fanoušci ukázali, jak jsou dětinští ve všech významech toho slova, když kartu hlasitě oslavovali. A jedovaté urážení Kamary vyvrcholilo, jakmile byl po dalším faulu na Sáčka vyloučen," uvádí dále Scottish Sun.

Čtyři body ze dvou zápasů, to je dobrý krok k postupu v Evropské lize, říká trenér Pavel VrbaVideo: Sport.cz

Ten se až po této pasáži věnuje sportovní stránce duelu, v němž přiznává, že zatímco má tým z Glasgow právo si stěžovat u UEFA na „odporné" scény, výsledek byl naopak zcela zasloužený.

To uznává například i Daily Mail, který označuje výkon týmu Stevena Gerrarda v Praze za „hrozný". „Rangers sice nechyběla snaha, ale zcela postrádali kvalitu a tah na bránu. Budou se muset rychle vzpamatovat a najít ztracenou formu, nebo pro ně tahle cesta rychle skončí v zapomnění," kritizuje deník.

Samozřejmě také propírá téma rasismu, nicméně kárá i samotného Kamaru. „Celkem pochopitelně, když na něj ostudně pokřikovalo deset tisíc dětí v hledišti, nebyl Fin úplně v pohodě, ale jeho nedisciplinovanost je i tak neomluvitelná," plísní rodáka z Tampere.

To list Herald Scotland vidí vyloučení Kamary jako chybu rozhodčího Aliho Palabiyika.

„Byl to další večer, který byl pro finského reprezentanta jen těžko pochopitelný. Byl skandálně urážen během celého zápasu a jeho působení vyvrcholilo tím, že se stal obětí žalostného výkonu tureckého sudího," uvádí Herald Scotland.

Stanice BBC zase na svých webových stránkách zdůrazňuje, že „rasismus byl deprimujícím pozadím tohoto zápasu".

Bylo podle vás chování dětí na Letné během duelu Sparty s Glasgow Rangers rasistické?
Ano
2,1 %
Ne
97,9 %
Celkem hlasovalo 164901 čtenářů.

Reklama

Související témata: