Hlavní obsah

Dělali jsme strašné chyby, je to hořký konec, posteskl si Trpišovský po školení od Marseille

Liberec

Naivní chyby rozmetaly sen fotbalistů Slovanu Liberec o postupu do jarní části Evropské ligy. K jeho naplnění potřebovali ve čtvrtek večer doma porazit Marseille. Jenže v přímé konfrontaci propadli a po prohře 2:4 budou při pondělním losování další fáze soutěže chybět. „Je to hořký konec. Prohrát poslední zápas sezóny je vždy nepříjemné,“ posteskl si trenér Severočechů Jindřich Trpišovský.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Tomáš Koubek z Liberce vytahuje míč ze sítě v utkání s Marseille.

Článek

Jak velké je zklamání po prohře s Marseille v posledním utkání skupiny F, které rozhodlo, že v jarní části soutěže budete chybět?

Zápas se mi nehodnotí lehce. Utkání jsme odehráli jinak, než jsme chtěli. Přestavovali jsme si odlišný průběh. V prvním poločase jsme poztráceli spoustu míčů a pouštěli jsme soupeře do brejkových situací. Dvě hrubé chyby znamenaly dvoubrankové vedení Marseille. Následně nám utekl i začátek druhého poločasu, kdy šel soupeř už do tříbrankového vedení.

Jsou dva vstřelené góly do sítě Marseille alespoň jistou náplastí na vyřazení?

Určitě ano. Jsem nesmírně šťastný, že jsme zabojovali a dokázali utkání zdramatizovat. Hlavně kvůli lidem, kteří zápasem dva dny žili. Inkasovaný gól v poslední vteřině už nic neřešil, ale byla to smutná tečka za naší cestou pohárovou Evropou.

Byla pro vývoj utkání klíčová chyba Folprechta před prvním gólem, kdy míč doslova naservíroval k nohám Barradiho, jenž následně vymyslel gólovou přihrávku?

Šlo o jeden ze dvou rozhodujících momentů. Prvním byl okamžik o pár minut dříve, kdy jsme za určité konstelace mohli míč protlačit do branky Marseille. Druhou byla právě strašná chyba Folprechta. Přitom šlo o situaci, na níž jsme se v přípravě upozorňovali. Pokyn byl hrát v daném prostoru zcela jinak. Jednoduše, za obránce soupeře.

Přičítáte Folprechtův zkrat jisté nerozehranosti, neboť od října nastoupil kvůli zranění kotníku jen do dvou zápasů?

Nebylo to v nerozehranosti. Naskočil do zápasu Evropské ligy v Braze a zvládl to. Tentokrát udělal strašnou chybu, která následně ovlivnila jeho výkon. Pak už nehrál dobře. Prostě šlo z jeho strany o špatné rozhodnutí ve špatnou chvíli.

Čemu velké množství ztrát přičítáte? Neměli hráči situace v defenzivě řešit jednodušeji na úkor jisté fotbalovosti?

Určitě. Nasekali jsme velké množství chyb zejména ve středu hřiště. Měli jsme hrát jednoduše, za obránce protivníka. Inkasovali jsme ze situací, jimiž jsme chtěli nachytat soupeře. Od patnácté minuty jsme začali hrát jinak, než jsme chtěli a plánovali. Příliš složitě, přes střed hřiště. Až při tříbrankovém manku jsme začali plnit náš plán.

Jak nyní hodnotíte vystoupení v Evropské lize?

I přes prohru pozitivně. Když jsem mužstvo viděl v přípravě... Kdyby nám tehdy někdo řekl, že vyhrajeme čtyři zápasy v předkolech a následně budeme do posledního zápasu skupiny ve hře o účast v jarní fázi soutěže, byli bychom nadšení.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články