Hlavní obsah

Druhý gól nás definitivně uzemnil, popisuje Heča malér v Miláně

Troufali si, že se favoritovi postaví čelem. Zápas na San Siru se ovšem fotbalistům pražské Sparty absolutně nepovedl a po dvou pokusech zůstávají ve skupině Evropské ligy bez bodu. AC Milán se přitom vůbec nenadřel, aby došel k poklidné výrazné výhře 3:0. „Těžké utkání. Domácí byli strašně silní na balonu a ukázali svou obrovskou kvalitu,“ poukazuje brankář Milan Heča v rozhovoru pro klubový web.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Brankář Milan Heča s fotbalisty Sparty před zápasem s AC Milán na San Siru.

Článek
Fotogalerie

Přežil pokutový kop Zlatana Ibahimovice. Samozřejmě se štěstím, protože švédský bombarďák napálil míč jen do břevna.

„Říkal jsem si, že mu penaltu chytnu. Je tak kvalitní hráč, že je jedno, kam kopne, skoro vždycky dá gól. Naštěstí proti nám mu to tam nepadlo, ale nakonec nám to k ničemu nebylo," kaboní se Milan Heča.

Brankář pak ještě v úvodu druhé půle chytil obrovskou dvojšanci domácích, takže za stavu 1:0 ještě naděje stále žila.

„Určitě jsme mohli v Miláně uhrát lepší výsledek. Sice jsme neměli moc šancí, ale do druhého poločasu jsme vstoupili lépe. Bohužel, druhý gól nás definitivně uzemnil." Také ve druhém utkání ve skupině tak Sparta prohrála rozdílem tří branek.

„Rozhodovalo, že Milánští se dokázali dostávat ze situací, kdy byli pod tlakem, a pak nás přečíslit. To byly klíčové momenty," zdůrazňuje Heča.

Hrálo se bez fanoušků v hledišti. Sparťané tak přišli o plnohodnotnou atmosféru na slavném San Siru.

„Je škoda, že tady lidi nebyli, s nimi by byl zápas lepší. Ale soustředil jsem se na hru, už jsme si na zápasy bez diváků zvykli a ani prázdné hlediště nevnímáme," krčí Heča rameny.

Reklama

Související témata: