Hlavní obsah

Holeš: Potřebujeme být v módu bojovníků, lidi nám věří

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Víra v další velký výsledek je hmatatelná. „Kéž bychom tu odehráli další skvělý zápas,“ přeje si obránce fotbalové Slavie Tomáš Holeš před odvetou osmifinále Evropské ligy proti AC Milán. Se svými kumpány bude chtít ve čtvrtek v bouřícím Edenu smazat manko 2:4 z prvního utkání. „Přivezli jsme si i sebevědomí,“ podotkl Holeš.

Z Milána jsme si přivezli sebevědomí. Všichni nám věří, tak snad ve čtvrtek v Edenu odehrajeme další skvělej zápas, přeje si Tomáš HolešVideo: Sport.cz

 
Článek

Co jste si odnesli z prvního utkání v Miláně?

Utkání na San Siru pro nás bylo především skvělou zkušeností. Nastoupili jsme proti hráčům světové třídy. Dostali jsme dva góly ze standardek, což mě mrzí. Dalo se jim zabránit a přivézt lepší výsledek. Ale do červené karty jsme hráli s Milánem vyrovnanou partii, v některých pasážích jsme je i přehrávali. To nám dodává sebevědomí. V deseti jsme utkání odehráli výborně, podali jsme kompaktní a soustředěný výkon. Kdyby to bylo 2:3, bylo by to super, bohužel jsme dostali na konci ještě jeden gól.

Porážka se vám tedy snadněji vstřebávala?

Všichni jsme cítili, že jsme na hřišti nechali všechno a podali dobrý výkon. Po psychické stránce bylo taky vše v pohodě. V neděli proti Teplicím to bylo vidět, vyhráli jsme 4:0. Slýcháme, jak nám lidi věří a jak nás po utkání v Miláně chválili. Všichni se na odvetu těší, což vnímáme. Kéž bychom ta přání splnili a odehráli tu další skvělý zápas.

Personální trable Slavie před odvetou s AC Milán. Budou k dispozici marodi Zafeiris, Ševčík či Masopust? Video: Sport.cz

Potřebujete vyhrát minimálně o dva góly, aby se alespoň prodlužovalo. Na podzim jste doma porazili 2:0 AS Řím. I to vám zvedá sebedůvěru?

Máme na ten zápas krásné vzpomínky. Byl plný stadion, lidi byli skvělí. Nezlobil bych se, kdyby se vše odvíjelo stejně. Šli jsme do utkání skvěle nastavení. Byli jsme v módu bojovníků, kteří na hřišti nechají všechno. To musí být i teď. Věřím, že se nám to může podařit zopakovat.

Slávisté nastoupí proti AC Milán jako bojovníci, kteří na hřišti nechají všechno. Trenér by si přál prodloužení, penalty už ne. Video: Sport.cz

V poslední době často nastupujete ve čtyřčlenné obraně. Jak vám to sedí?

Rozhodujeme se vždy podle typologie soupeře, na styl Milána nám víc sedí čtyřobráncový systém, kdy dva stopeři brání jednoho útočníka. Jsme víc zajištění a bezpeční, než kdybychom hráli vzadu na tři.

Pravého obránce v této formaci hraje Tomáš Vlček. Jak si podle vás vede?

Skvěle. Na začátku sezony moc nenastupoval, teď dostal šanci a chytil ji za pačesy. Je na něj velký tlak, ale podává výborné výkony. Není jednoduché předělat se ze stopera na pravého obránce. Hrají na něj nejlepší hráči soupeře a on je zvládá ubránit. Jsem za něj rád. Doufám, že tak bude pokračovat.

Reklama

  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.