Hlavní obsah

Hrdina Slavie: gól, asistence a křeče. Nesehnal jsem zatím správnou postel, smál se

Praha

Od přítelkyně dostal velkou pusu. A pochvalu. Byla na místě, gól a asistence v premiéře, to je vysněný scénář všech fotbalistů. Třicetimiliónová akvizice z Trenčína Gino van Kessel se stal hrdinou čtvrteční odvety 2. předkola Evropské ligy s Levadií Tallinn (2:0), v níž Slavia smazala porážku 1:3 z Estonska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gino Van Kessel nastoupil proti Tallinnu v základní sestavě a přihrál na první gól Slavie.

Článek

„Start v novém klubu byl dobrý. Ale ne vynikající. Byl jsem u obou branek, ovšem celkově to nebylo z mojí strany ono. Nedařilo se mi v situacích jeden na jednoho, pokazil jsem spoustu centrů," byl upřímný Van Kessel.

Jeho slova sedí, nepřesností vyprodukoval víc než je zdrávo. Jenže od útočníka se čekají především góly, což Van Kessel naplnil. Ve druhém poločase vletěl do centru střídajícího Jaroslava Mihalíka a hlavou vstřelil postupovou branku. Navíc přihrávkou zařídil i první pro Milana Škodu.

Van Kessel v odvetě
góly1
asistence1
střely celkem4
střely na branku2
ofsajdy0
fauloval3
faulován0
žluté karty1

„Těší mě, že jsem mužstvu pomohl. Příště ale musím být lepší," podotkl třiadvacetiletý reprezentant Curacaa s nizozemským pasem. Hned v prvním utkání tak potvrdil pověst nejlepšího střelce uplynulého ročníku slovenské ligy (17 gólů).

„Gól a asistence, to mluví za všechno," vyzdvihl produktivitu svého parťáka Škoda. „Věděli jsme přesně, jaký je Gino hráč - rychlý s míčem, gólový. Rozhodl zápas, očekávání splnil na dvě stě procent," chválil Van Kessela trenér Dušan Uhrin, který však u útočníka vidí i několik parametrů na zlepšení.

„Trénoval s námi týden, což je krátký čas, abych ho detailně hodnotil. Nicméně v jeho případě musíme zapracovat na bránění a presinku. A také na tom, aby ho nechytaly křeče," podotkl Uhrin. Právě ty byly hlavním důvodem, proč Van Kessela krátce po vstřelené brance stáhl z trávníku.

Obavy slávistického národa ze zranění čerstvá posila v žertovném tónu rozptýlila. „Nejedná se o zdravotní problém, měl jsem křeče v lýtku. Nevyspal jsem se dobře, nesehnal jsem zatím postel, která by mi vyhovovala," smál se Van Kessel, který si užíval proslulé pozápasové děkovačky s červenobílými příznivci.

„Atmosféra v Edenu byla úžasná. Když patnáct tisíc lidé skanduje vaše jméno, je to neuvěřitelný pocit," rozplýval se Van Kessel. Prosadí se i příště, v úvodním duelu 3. předkola proti portugalskému Rio Ave?

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.