Hlavní obsah

Je to sen! Jsme mezi šestnácti nejlepšími, jásal Vácha v euforii po postupu Sparty

Krasnodar

Vyšel z bouřící letenské kabiny, očividně si užíval senzační postup do osmifinále Evropské ligy. Záložník Sparty Lukáš Vácha prý i přes potíže v prvním poločase, kdy ruský tým notně „zlobil“, věřil v postup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Oslavy postupu do osmifinále EL v podání sparťanských hráčů na stadiónu v Krasnodaru.

Článek
Fotogalerie

Co prožíváte?

Teď samozřejmě velkou euforii, protože jsme dokázali vyhrát a postoupit. Jsme šťastní. Ne, že bychom to nečekali, vezli jsme si do Ruska solidní výsledek, ale nezačali jsme vůbec dobře.

Váš výkon v obou poločasech se hodně lišil. V čem byla ta změna?

Změnili jsme rozestavění. Šli jsme po přestávce vzadu na čtyři obránce, což bylo to hlavní. Ze začátku jsme se zbytečně zatahovali, nepresovali jsme vysoko, to byla ta chyba. Pak už jsme dokázali chodit do soubojů dřív a získávat odražené míče, to byl klíč k úspěchu.

Věřili jste o přestávce, že odvetu zvládnete?

Začátek byl samozřejmě trošku v poplachu, Krasnodar nastoupil dobře a bylo tam dost situací, které fakt smrděly gólem. Ale přeskládali jsme to a kolem třicáté minuty jsme se nějak srovnali, nějak jsme se chytili. O přestávce se doladily určité detaily, a protože jsme měli náskok z domova, věřili jsme, že postoupíme.

Při které šanci Krasnodaru vám zatrnulo nejvíc?

„Hned při první akci Ariho, když mu to prostrčil Mamajev. To šel Ari skoro sám a vystřelil kousek od tyče, to byla asi jejich největší šance. Přitom jsme si říkali, hlavně abychom nedostali gól hned na začátku. Mamajev mu to dal skvěle, ale on to nevyřešil, což pro nás bylo dobře."

Po druhém gólu už bylo jasné, že postup nepustíte?

„Myslím, že to zpečetilo jejich vyloučení. Už první gól, co jsme dali, nás nabudil, pokračovali jsme v zápase mnohem lépe. A druhý to definitivně rozhodl."

Jaké to je porazit dvakrát tak silný tým?

Je to sen. Věděli jsme, že mají sílu, ale chtěli jsme postoupit a splnilo se nám, co jsme si přáli. Jsme mezi šestnácti nejlepšími v Evropské lize a budeme se těšit na los.

Koho byste si v osmifinále přál?

V tuto chvíli je to už asi jedno. Teď už je tam všechno veliký, ne? Sparta mezi šestnácti ještě nikdy nebyla, takže je to historický úspěch klubu, toho si všichni vážíme. A dvojzápas, který nás čeká, je pro nás obrovský bonus.

Reklama

Související témata:
  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.