Hlavní obsah

Jéé, vy jste tady zase, smáli se na Limberského a spol. v Bukurešti

Bukurešť

Když fotbalisté Plzně vystoupili ve středu večer z autobusu před Národním stadiónem v Bukurešti, neomylně mířili do hostující kabiny. Nachystat se na předzápasový trénink. Šli najisto, tuto situaci zažívali potřetí během necelého roku. Jak se trousili útrobami pětapadesátitisícové arény, ozval se smích. „Jé, vy jste tady zase,“ vítali je s úsměvem zástupci FCSB. S bývalou Steauou rozehrají Západočeši zítra večer skupinu Evropské ligy.

Foto: FC Viktoria Plzeň/Ladislav Nussbauer

Plzeňští fotbalisté (zleva) Milan Petržela, Radim Řezník a David Limberský na předzápasovém tréninku v Bukurešti

Článek

„Měli legraci z toho, že jsme zase tady, po necelém měsíci a půl. Známe se už opravdu dobře," culil se tiskový mluvčí Václav Hanzlík. V 19 hodin se viktoriáni přesunuli na trávník, kde loni na podzim odehráli duel s Astrou Giurgiu v Evropské lize (1:1) a v závěru července úvodní zápas 3. předkola Ligy mistrů právě s FCSB (2:2). S ním následně padli v domácí odvetě 1:4, dál šli Rumuni.

Přesto se oba soupeři ve čtvrtek střetnou znovu, navíc v jiné soutěži. Plzeň si účast v Evropské lize vybojovala přes play off, FCSB přes vyřazení v závěrečném předkole Ligy mistrů.

Teď jim to můžeme vrátit

Západočeši by se nyní rumunskému celku rádi pomstili. „Zaplaťpánbůh za Evropskou ligu. Teď jim to můžeme vrátit," uvedl po příletu do rozpálené Bukurešti stoper Tomáš Hájek. Ve středu přes den tu bylo 31 stupňů, v době čtvrtečního výkopu (22.05 rumunského času) už ale bude mnohem příjemněji. Viktoriáni doufají, že i díky úspěšnému výsledku.

Zatímco FCSB o víkendu utrpěl první porážku v nové sezóně rumunské ligy (0:1 s Viitorulem), oni po excelentním výkonu přejeli liberecký Slovan (3:0). Přenesou si formu na evropskou scénu? „Chceme se prezentovat jako v Liberci," prohlásil trenér Pavel Vrba na tiskové konferenci na Národním stadiónu.

Soupeř je ale oproti nedávným střetům přece jen méně čitelný. Přivedl totiž tři posily za 5 miliónů euro (asi 131 miliónů korun). „Uvidíme, jestli se dokázaly rychle adaptovat, aby hru výrazně změnily. Ale já se víc zabývám tím, jak budeme hrát my," doplnil kouč. S rumunskými celky mají Západočeši bídnou bilanci. Čekají na jejich první skalp. „Co bylo, bylo. Doufám, že se nám to teď podaří," sdělil kapitán Daniel Kolář.

Čtvrteční zápas začíná v 21:05 českého času, přímý přenos vysílá ČT sport.

Reklama

Související témata: