Hlavní obsah

Jen cena kádru nerozhoduje, věří Jílek před velkým testem pro Kangu a spol.

Praha

Sparta je nasazená, Trabzonspor nenasazený. Jenže řekněte upřímně, kdo je tady favoritem...? Server transfermarkt.com uvádí u letenských fotbalistů tržní cenu kádru jednu miliardu a 46 milionů korun, u tureckého soupeře jednu miliardu a 395 milionů korun. „Víme dobře, že jen samotná hodnota hráčů nerozhoduje. Trabzonspor disponuje hodně kvalitním týmem, ale nemyslím, že bychom měli v dvojzápase strádat. Jsme hodně vyrovnaná dvojice,“ říká trenér Václav Jílek před úvodním duelem 3. předkola Evropské ligy na Letné.

Podle hodnoty hráčů by měl být favoritem Trabzonspor, ale jen to nerozhoduje, říká Václav JílekVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Stojí proti soupeři, který je podle tržní hodnoty hráčů favoritem. Sparta potřebuje ukončit dvouletou absenci ve skupinové fázi, přitom konstelace jí nenahrává. Kvůli trestu od UEFA musí domácí utkání odehrát bez diváků, zatímco v odvetě ji čeká turecké peklo.

„Zápas asi můžeme označit za zatím nejdůležitější v pozici hlavního trenéra Sparty. Jednoznačně myslíme na vítězství, abychom ho uhráli s nulou. Za stávajících podmínek, které rozhodují o postupu, je inkasovaná branka na domácí půdě hodně bolavá. Čeká nás velmi těžký soupeř, nechceme inkasovat, branku vstřelit. To by byl ideální scénář," usmívá se Václav Jílek.

Jak se Spartě bude hrát proti Trabzonsporu bez diváků? Jak zvládne prázdné tribuny?Video: Sport.cz

V Turecku ještě ligová soutěž nezačala, Sparta by tedy měla být rozehranější. Jenže i ona po Jílkově letním příchodu stojí teprve na začátku nové etapy.

Vypovídající měřítko pro všechny

„Jsme ve stadiu, které odpovídá době, po kterou tady jsme. Pořád to beru jako začátek, pracujeme na spoustě věcí, které potřebují čas. Změna celkového způsobu a systému hry bude půl roku potřebovat," avizuje kouč.

Mužstvo na startu sezony táhne záložník Kanga. Až konfrontace s tureckým protivníkem ovšem napoví, zda kontroverzní záložník pod Jílkovou taktovkou opravdu zmoudřel.

Doufám, že tady uhrajeme dobrý výsledek a pak u nás doma se má Sparta na co těšit, slibuje Filip NovákVideo: Sport.cz

„Zatím je oprávněně chválený. Jsou však situace, které musíme vylepšit. S ohledem na soupeře půjde o další měřítko. Potkáme se při vší úctě s vyšší kvalitou než na začátku české soutěže. Kangu tedy čeká další zkouška, jak bude plnit naše pokyny. Je v jeho silách ji zvládnout, nutná je však koncentrace po celých 90 minut," zdůrazňuje Jílek.

Těžká mise začíná nejen pro Kangu, ale pro celý tým.

„Jsme schopni jít do dvojzápasu s vizí postupu a jednoznačně se o něj porvat," ujišťuje kouč Sparty.

První utkání se hraje dnes od 18.00 hodin, přímý přenos vysílá ČT sport, online reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.