Hlavní obsah

Jsem odmalička sparťan, rivalita ve mně pořád je, prozrazoval Schick, proč má o důvod víc dát Slavii gól

Leverkusen/Praha

Půldruhého měsíce se dával po zranění dohromady a čekal na návrat. Proto český legionář Patrik Schick, kterého si čtvrteční soupeř pražské Slavie v Evropské lize Bayer Leverkusen pořídil v září z AS Říma za více než 700 milionů korun, nepřijel k prvnímu pohárovému zápasu do Edenu a do sestavy momentálně druhého týmu bundesligy se vrací až nyní. Na evropské scéně, stejně jako v bundeslize... „Cítím se už v pořádku, i když po zranění je trochu těžší si na všechno zase zvyknout,“ přiznával Schick před duelem, v němž půjde oběma týmům o prvenství ve skupině.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Patrik Schick se raduje z trefy do sítě Schalke.

Článek

Natěšený je Schick, fotbalisté Slavie ale možná ještě víc.

„Mám stejnou motivaci, ať hraju proti Slavii, nebo kterémukoli jinému soupeři. Chci dávat za Leverkusen góly. I proti Slavii, protože chceme skupinu vyhrát,“ ujišťoval útočník české reprezentace v německých službách Schick.

„Samozřejmě že jsme se o Patrikovi s našimi obránci bavili a jeho přítomnost v sestavě Leverkusenu řešili. Už proto, že jde o jiný typ útočníka, než jakým je Alario, který proti nám hrál v Praze a v odvetě nenastoupí, protože je zraněný,“ nepopíral slávistický kouč Jindřich Trpišovský, že své svěřence na konfrontaci se Schickem připravuje a připravovat ještě bude.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zleva trenér Jindřich Trpišovský a Ondřej Lingr ze Slavie během derby.

„Na každého soupeře se chystáme stejně, ale start Schicka v dresu Leverkusenu pro nás představuje bonus navíc,“ přitakával Ondřej Lingr vědom si toho, jaké nebezpečí může představoval Schick pro slávistickou defenzivu.

Po zranění a návratu na hřiště odehrál už dvakrát celých devadesát minut a góly zase dává. Naposledy v neděli v Gelsenkirchenu do sítě Schalke, před tím v Evropské lize Beer Ševě.

„Má velký potenciál, ale po příchodu k nám se brzy zranil, takže se musí opět sžívat s mužstvem a mužstvo s ním. Důležité bude, aby zůstal zdravý, protože až pak uvidíme pravého Patrika Schicka,“ připomínal nizozemský kouč Leverkusenu Peter Bosz, že nechce návrat českého legionáře uspěchat. Zvlášť v kolotoči zápasů teď na podzim, kdy jedno utkání následuje za druhým.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Leverkusenu Peter Bosz a jeho svěřenci během předzápasového tréninku před utkáním základní skupiny Evropské ligy se Slavií.

„Potřebuju skutečně ještě trochu času, abych se s týmem a spoluhráči víc sžil a poznal je. Začátek byl dobrý, ale po zranění jsem se dával půldruhého měsíce dohromady, což nebylo samozřejmě příjemné. Teď je to zápas od zápasu lepší, protože konečně hraju,“ kvitoval Schick duely, které má za sebou. Vstřelené góly samozřejmě také.

„Vždyť je to moje práce. I do čtvrtečního utkání půjdu s tím, že chci dát branku. I proto, že pro mě to bude specifický zápas, protože jsem odmalička sparťan, takže v sobě rivalitu nosím,“ pravil významně i před duelem se Slavií, v němž se pochopitelně v základní sestavě Leverkusenu objeví.

Role se totiž vyměnily. Nejdřív byl na marodce Schick, teď ho na ní vystřídal Argentinec Lucas Alario.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nejlepší střelec Leverkusenu Lucas Alario je zraněný a v odvetě nenastoupí.

„Cítím se dobře, ale nevím, kolik toho proti Slavii odehraju. Čím více minut to bude, tím lépe,“ je si Schick vědom, že záleží na trenérovi, jak dlouho ho na trávníku ve čtvrtek nechá.

S koučem Peterem Boszem se o Slavii, která jako jediná dokázala na podzim Leverkusen porazit, nebavil.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Český útočník Patrik Schick střílí třetí gól Leverkusenu v bundesligovém utkání se Schalke.

„Se Slavií už jsme jednou hráli, všechny informace o ní samozřejmě má. Já ji viděl jen v našem vzájemném střetnutí, ale bylo to trochu zkreslené tím, že jsme hráli hodinu v deseti. Vím, co se o ní píše, ale v televizi se na ni nedívám, takže k její hře těžko mohu něco říct,“ nechtěl se Schick vyjadřovat k podzimním výkonům a tažení českého mistra.

Jak skončí závěrečný duel skupiny Evropské ligy mezi Leverkusenem a Slavií?
Vysokou výhrou Slavie
3,4 %
Těsnou výhrou Slavie
33,1 %
Remízou
24,6 %
Těsnou výhrou Leverkusenu
26,1 %
Vysokou výhrou Leverkusenu
12,8 %
Celkem hlasovalo 7608 čtenářů.

Reklama