Hlavní obsah

Sparta - Celtic 4:1Juliš dvěma trefami navázal na hattrick z Glasgow a drží Pražany ve hře o postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Édouard 0 : 1
27. Hancko 1 : 1
38. Juliš 2 : 1
80. Juliš 3 : 1
90. Plavšič 4 : 1
Záznam online reportáže

Naděje na postup stále žije. Fotbalisté pražské Sparty ve 4. kole Evropské ligy porazili Celtic Glasgow 4:1 a ve skupině H jim patří třetí příčka. O dva góly se postaral kanonýr Lukáš Juliš, který tak navázal na svůj hattrick ze Skotska. Jednu branku vstřelil obránce Dávid Hancko a skóre v nastavení uzavřel Srdjan Plavšič. Klíčový může být pro Spartu již příští zápas v Lille, kde nastoupí za týden.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Lukáš Juliš dává gól na 2:1 v utkání Evropské ligy s Celtikem Glasgow.

Článek
Fotogalerie

Cíl sparťanů byl jasný, navázat na překvapivou výhru 4:1 v Glasgow. Sedm gólů inkasovaných v následujících dvou ligových duelech ovšem varovalo. Proto si kouč Kotal oddechl, že rozsáhlou marodku opustil alespoň Hancko a s Pavelkou a Plechatým vytvořil trojčlennou obranu. Do branky se vrátil Nita, který vychytal tři body ve Skotsku.

Letenští začali zodpovědněji než v nedělním zpackaném duelu s Českými Budějovicemi. Především díky Karlssonovi předvedli několik kolmých akcích, Švéd také nadějně vypálil.

Foto: David W Cerny, Reuters

Odsonne Édouard (uprostřed) poslal Celtic Glasgow na Letné do vedení.

Hned první šance soupeře ovšem skončila gólem. Na konci rychlého brejku byl útočník Édouard. Talentovaný Francouz, jehož bedlivě sleduje třeba Dortmund, si před zakončením povodil Hancka a střelou o tyčku skóroval.

Foto: David W Cerny, Reuters

Sparťan Dávid Hancko střílí vyrovnávací gól na 1:1 v utkání Evropské ligy proti Celtiku Glasgow.

Reakce skotského týmu na první gól Spartě pomohla. Celtic se stáhl, jako by už měl nahráno. Vyrovnání tak na sebe nenechalo dlouho čekat. Pavelka sice po Dočkalově rohu hradbu těl před sebou nepropálil, jeho nepřesnou střelu si však obratně zpracoval Hancko, nekompromisním zakončením nedal Bainovi šanci a napravil tak svou chybu před inkasovaným gólem.

Celtic v podzimním vydání není ve svojí kůži, a tak Pražané ještě do přestávky skóre otočili. Dočkalova přízemní přihrávka prolétla celým pokutovým územím až k Julišovi, který u zadní tyče propasíroval pod brankářem míč do sítě. Po hattricku v Glasgow dal Celtiku již čtvrtý gól a plní tak slib, že ve skupině nasází víc branek než hvězdný Ibrahimovic z AC Milán. Zlatan je zatím na nule...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Juliš, expert na Celtic! K hattricku z Glasgow přidal sparťanský šutér na Letné další dvě trefy.

V nastavení první půle pak ještě Krejčí mladší trefil po Dočkalově přímém kopu hlavou tyč.

Úvod druhého dějství naopak patřil Celtiku. Domácí se jenom bránili a neudrželi míč delší čas na svých kopačkách. Podržet je musel Nita, který lapil přesný Édouardův přímý kop.

Francouz pak měl také tutovku zblízka, ale rumunský gólman našel míč zázračně ve svém náručí. Hancko celý zápas nevydržel, v 66. minutě ho nahradil mladý Souček a Krejčí mladší se stáhl do obrany.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost sparťanských fotbalistů.

Tlak Celtiku byl výrazný, Spartě však vyšel bleskový brejk. Potáhl ho Karlsson, ideálně odcentroval a Juliš dal skotskému týmu již pátý gól ve dvou vzájemných zápasech.

Výhru v nastavení pojistil Plavšič, který si po Dočkalově pasu vychutnal velké sólo. Sparta tak vyhrála stejným poměrem 4:1 jako v Glasgow...

Evropská liga - 4. kolo skupiny H:
Sparta Praha - Celtic Glasgow 4:1 (2:1)
Branky: 38. a 80. Juliš, 27. Hancko, 90.+4 Plavšič - 15. Édouard. Rozhodčí: Stieler - Pickel, Schaal (všichni Něm.). ŽK: Vindheim Krejčí mladší, Souček (všichni Sp.). Bez diváků.
Sparta: Nita - Plechatý, Pavelka, Hancko (66. Souček) - Vindheim, Trávník (76. Krejčí starší), Dočkal, Krejčí mladší, Hanousek - Juliš (86. Minčev), Karlsson (86. Plavšič). Trenér: Kotal.
Celtic: Bain - Elhamed, Jullien, Ajer, Laxalt - Christie, Brown (66. Rogič), Ntcham, McGregor, Elyounoussi - Édouard (82. Kimala). Trenér: Lennon.

Reklama

Související témata: