Hlavní obsah

Kadeřábek duel s Libercem vynechá, kouči alespoň radil. Ale nic zásadního, usmíval se Hoeness

Hoffenheim

Český reprezentant ve službách Hoffenheimu Pavel Kadeřábek sice už vyšel z karantény kvůli výskytu covidu-19 v rodině, ale ve čtvrtek proti Liberci ve 3. kole Evropské ligy ještě nenastoupí. Na hřiště ho nepustí svalové zranění. Do střetu s krajany se však 28letý obránce zapojil alespoň nepřímo, když kouči Sebastianu Hoenessovi poskytl o českém týmu několik poznatků.

Foto: Daniel Roland, Reuters

Trenér fotbalistů Hoffenheimu Sebastian Hoeness.

Článek

„Samozřejmě jsem se ho na pár informací ptal, ale nešlo o nic zásadního. Špionem bych Pavla nenazýval," poznamenal s úsměvem Sebastian Hoeness, synovec dlouholetého šéfa Bayernu Mnichov Uliho Hoenesse.

Pavel Kadeřábek sice zná velmi dobře například Filipa Nguyena, se kterým kdysi hrál v mládežnických týmech Sparty, jenže oporu Severočechů do Německa nepustil pozitivní test na covid-19. Stejně tak proti Hoffenheimu ze stejného důvodu nenastoupí ani řada jeho parťáků.

„Samozřejmě tohle nikomu nepřejeme, také jsme si tím prošli a je to nepříjemné. Přejeme libereckým hráčům, aby nemoc prodělali bez příznaků, ale na našem cíli to nic nemění. Uděláme vše pro vítězství," poznamenal Hoeness.

Na rozdíl od Liberce on již bude mít k dispozici z covidu-19 uzdraveného útočníka Andreje Kramariče, se šesti góly druhého nejlepšího střelce celé bundesligy. „Už je z karantény venku, ale nesmíme jeho návrat na hřiště uspěchat. Uvidíme, jak rychle se nám ho podaří znovu dostat do formy," konstatoval Hoeness, jenž vyzdvihl obrannou hru českého týmu a jeho přechod do útoku.

„Liberec je velmi kompaktní tým, který dobře brání v hlubokém bloku a sází na rychlé brejky. Ostatně se mu to vyplatilo v prvním kole proti Gentu, který 1:0 porazil. Ale ani v Bělehradě nehrál špatně, i když tam 1:5 prohrál. Podcenit ho rozhodně nesmíme," varuje Hoeness.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Michal Sadílek z Liberce se raduje z vítězství nad Gentem.

Rád by ve 3. kole potvrdil roli favorita a zvýšil šance na postup. Hoffenheim je zatím v Evropské lize stoprocentní, skupinu L vede se šesti body. „Cíl před zítřejším zápasem máme jasný. Když vyhrajeme, přiblížíme se postupu ze skupiny, což by nám ulehčilo druhou fázi soutěže po přestávce," uzavřel Hoeness.

Reklama

Související témata: