Hlavní obsah

Kdyby vstupenky zbyly, šel bych je koupit, radoval se Trpišovský z vyprodaného stadiónu

Liberec

Nikdy v životě nevedl tým do důležitějšího zápasu. Ve čtvrtek večer trenér Jindřich Trpišovský bude dirigovat fotbalisty Liberce při bitvě s Marseille v posledním duelu skupiny F Evropské ligy. Domácí sní o postupu do jarní fáze, který však garantuje pouze vítězství, a tak nebylo divu, že kouč Slovanu trávil desítky hodin přípravou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Liberce Jindřich Trpišovský na tréninku před zápasem Evropské ligy s Marseille.

Článek
Fotogalerie

Pozvánka na zápas Liberce s Marseille

Kolik času jste věnoval sledování čtvrtečního protivníka?

Viděl jsem šest posledních zápasů Marseille. Navíc jsem je sledoval průběžně od prvního vzájemného utkání. Znám všechna jména i charakteristiku hráčů. Sledoval jsem je hodně detailně. Mám Marseille plnou hlavu.

Jak moc se liší styl francouzského týmu při zápasech doma a venku?

Zásadně. Doma do plné obrany se jim tolik nedaří. Venku hrají více z bloku, tolik nenapadají a čekají na rychlé výpady, což jim sedí. Alessandrini, N'Koudou či Cabella, to jsou regulérní sprinteři. Však také ve francouzské lize posbírali více bodů venku než na vlastním hřišti.

Ve skupině je vaším maximem na utkání jediný vstřelený gól. S ohledem na kvalitu protivníka asi nelze čekat žádné střelecké hody, že?

Nejsem tak naivní, abych si myslel, že dáme Marseille tři nebo čtyři góly. Ideální scénář je neinkasovat a ze standardky nebo jiné situace udeřit. Samozřejmě by nám pomohlo, kdybychom šli do vedení, aby Francouzi museli tlačit. Pokud bude vývoj opačný, naše situace by byla hodně komplikovaná.

Bylo vůbec možné od posledního duelu se Slavií na utkání s Marseille nemyslet?

Pořád mi drnčí telefon, chodí textové zprávy. Kam jsem přišel, lidé se o našem utkání bavili. Ale byli jsme úspěšní v lize, postoupili do jarní fáze domácího poháru a byli ve skupině Evropské ligy. Že hrajeme v jejím posledním utkání o postup, to je bonus. Možná už nikdy takový zápase nezažiju, ale nejsem nervózní, jako jindy, protože můžeme jenom získat.

Po více než třech letech bude vyprodaný stadión. Bude to pro vaše hráče impuls k ještě lepšímu výkonu nebo je bude taková kulisa svazovat?

Kdyby měly vstupenky na pokladnách zůstat, tak bych šel a vykoupil je. Byl bych nerad, aby zůstalo ležet ladem třeba pět lístků (směje se). Moc jsem si přál, abychom alespoň jednou během podzimu stadión vyprodali. Jsem moc rád, že bude plno. Doufám, že si to všichni užijeme. A hlavní bude, abychom na konci cítili hrdost z maximálního nasazení.

Porazí Liberec doma Marseille a postoupí do jarní vyřazovací části Evropské ligy?
Ano
66,8 %
Ne
33,2 %
Celkem hlasovalo 5250 čtenářů.

Reklama